Pää järjestykseen

Kun lapset olivat pieniä, oli päiväkotijuttuja ja paljon erilaisia tapahtumia ja riehoja. Koululaisilla oli jos jonkinmoista muistettavaa ja harrastusta. Ei ole mitään mielikuvaa, miten kaikesta selvittiin ja muistettiin. Meillä on molemmilla kalenterit, mutta olemme aika ulapalla toistemme menoista. Joillakin pareilla toimii kännykässä yhteinen kalenteri, jonne molemmat merkkaavat tapahtumansa. Minä kekkasin meille tällaisen liitutaulun helpottamaan meidän arkea ja elämää. Ei tarvitse tarkistella ja toistella samoja asioita moneen kertaan. Kirjoitan sunnuntaina viikon ohjelman jääkaapin oveen ja mieskin on kartalla minun töistä ja menoista. Oli hauskaa, kun hän yhtenä päivänä oli itse ottanut liidun käteensä ja raapusti omaa ohjelmaansa. Tämä toimii meillä ja on hyväksi havaittu! Ja liitutaulun vieressä on tietysti kauppalista. Siihen me molemmat kirjoittelemme, mitä milloinkin kaapista puuttuu tai on lopussa. Jos vaan muistetaan kirjoittaa:))))

6 kommenttia

 1. Meillä on ikiajat ollu jääkaapin ovessa kalenteri. Siihen merkkaan työvuoroni ja kaikki muutkin menot koko perheen osalta. Joskus ärsyttää, kun mies kysyy illalla "mihin vuoroon meet huomenna" - sanon, että katso sieltä kalenterista, missä kaikki lukee... Kukaan muu ei sinne taida mitään merkkailla, mutta itselleni se on tärkeä ja sieltä on helppo katsella mitä tuleman pitää. Joka vuosi pitää hommata sellanen seinäkalenteri, missä on tilaa kirjoittaa noita asioita ylös. Joskus hommasin sellasen perhekalenterinkin, missä on jokaiselle sarake, mutta se ei ollut toimiva ja kiva, joten taisin vaihtaa sen taas sitten perinteiseen malliin.

  VastaaPoista
 2. Niinpä, pakko olla joku systeemi. Mä kirjoitan välillä tuohon ruuatkin ylös, jos suunnittelen jotain. Esim. mies menee hampaanpoistoon, niin kirjoitin kasvissosekeitto. Siihen hän, et vaihtuuko toi, jos hän pystyykin syödä kovempaa. Sanoin, että ei vaihdu. Sitä tulee!

  VastaaPoista
 3. Tosi hyvä systeemi. Selkeä ja keskeisellä paikalla. Kun on mustaa valkoisella, se on siinä nähtävissä, jos ei ole sattunut toinen kuulemaan (lue kuuntelemaan <3)!

  Ihania helmikuun päiviä!

  VastaaPoista
 4. Kaunis kalenteri! Tuohan on ihan sisustuselementti sellaisenaankin :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos! Ja mitä enemmän pää pehmenee, sitä tarpeellisempi.

  VastaaPoista