Koti kuntoon

Perjantaina päätin, että nyt pitää pistää meillä tuulemaan. Pianon pimputtelu, juokseminen ja pomppiminen saa nyt hetkeksi unohtua. Aloitin kunnon suursiivouksen. Pesin kaikki verhot (ripustin märkänä takaisin roikkumaan), pyöräytin matot koneessa ja pesin vaaleat karvalankamatot höyrypesurilla. Siivosin autonkin ja pesin istuimet pesurilla. Koirat saavat penkit välillä karmeaan kuntoon, jos ei ole muistanut suojailla istuimia. Monesti olen iloinen meidän pienestä kodista, jonka jaksaa helposti parissa päivässä vaikka kääntää ympäri. Tänään lauantaina jatkoin siivouksiani vielä ja pesin ikkunat sisäpuolelta ja rapsutin kaikki pölyt joka nurkasta. Nyt on ihanaa juoda kupponen teetä ja saunaa odotellessa ehkä kipaista pienellä lenkillä...

6 kommenttia

 1. Ahkera-Leena! Joskus on tosi ihana käydä koko huusholli "hammasharjalla" läpi! Mä toivoisin myös, että meillä (tai ehkä ihan vaan mulla...) olis joskus ihan pieni asunto. Mitäpä sitä turhalla tilalla tekee!

  Onko muuten ton höyrypesurin käyttö hankalaa? Mä kerran lankesin ostamaan sen aivan sairaan kalliin pesurin... Se oli tosi hankala ja piti karmeaa meteliä eikä mahtunut mihinkään... Luojan kiitos sain sen palautettua, vaikka piti kyllä vähän taistella sen takia. Mutta siitä jäi pienoinen kammo höyrypesureita kohtaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heli! Meidän kolmio on passeli ;) Kyseinen höyrypesuri on veljeni, joka lainaa sitä minulle tarvittaessa auliisti. Todella helppokäyttöinen. Vesi ja pesuainetabletti säiliöön ja eikun höyryttämään. Samalla imetään vedet pois. Ja kohta on toinen säiliö mustaa mönjää täynnä (huh huh, miten meillä????) Minusta tuo on hyvä kone, koska siinä ei ole muita toimintoja.

   Poista
 2. Wau! Taitaa olla kevättä ilmassa kun tulee tuollaisia siivouspuuskia.

  Toimiiko tuo verhojuttu kaikilla kankailla? Verhojen silitys on ihan kauhean kova homma, joten tuohan olisi aivan loistava juttu, jos ohulle puuvillallekin sopii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pauliina! Minulle tulee kevätauringon kera näitä puuskia....
   Meillä voi ohuet verhot nostaa märkänä suoraan ikkunaan. Keitiön puuvillaverhot piti kosteana silittää. Kannattaa kokeilla. Mahdollisimman pieni linkous, meillä 400. Verhot siliää aika hyvin itsekseenkin, kun siinä roikkuvat. Minä pesin kahdeksat verhot ja laitoin suoraan ikkunaan. Huoneisiin tulee tosi raikas ja puhdas tuoksu, mieskin huomaa;)

   Poista
 3. Onkohan tuota siivoustuulta liikkeellä? 😊 Voisit puhaltaa tänne päinkin! 👌

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisu, kun kommentoit! Riippuu varmaan vähän tuulen suunnasta;) Toivottavasti sait tartunnan....

   Poista