Huopatossut

Haluatko kesäksi neulontavinkin? Tee huopatossut huovutettavasta langasta. Helppoa kuin heinänteko:))) Tossut neuloo yhdessä illassa tai kahdessa lyhyemmässä tuokiossa.
Ostin nro 8 pitkät puikot ja sukkapuikot. Loin 32 silmukkaa. Neuloin oikeeta neulosta 32 kerrosta. Vaihdoin neljälle puikolle ja suljin ympyrän neulomalla kaksi silmukkaa yhteen. Neuloin 28 kerrosta. Aloitin kaventamaan joka puikon lopussa kaksi yhteen. Lopuksi ompelin kantapään yhteen. Valmiit tossut pesin 40 asteessa, vähän pesuainetta ja vähän linkousta. Jos tossut jää liian suureksi, ne voi pestä uudelleen ja linkousta voi lisätä. Vedin tossut märkinä jalkoihini, muotoilin ja laitoin sanomalehtipaperia sisään kuivauksen ajaksi. Tossuja voi pestä myöhemmin, mutta kannattaa silloin pestä villaohjelmalla.
Minä tein tossut kokoa 39. Tossut koko 37: luo 32 silmukkaa, neulo 31 kerrosta, neulo ympyrää 25 kerrosta. Koko 38: luo 32 silmukkaa, neulo 32 kerrosta, neulo ympyrää 25 kerrosta. Koko 40: luo 34 silmukkaa, neulo 34 kerrosta, neulo ympyrää 29 kerrosta.

Ei kommentteja