Mielikuvituspuuro

Tuttava-Ellen tarjosi minulle ihanaa puuroa. Tykkäsin puurosta kovasti ja se jäi minun mieleen kummittelemaan. Tänään soitin Ellenille ja kysyin ohjeen. Kattilaan laitetaan alle litra vettä. Suolaa teelusikankärjellinen, neljänviljanhiutaleita (tai mitä kaapista löytyy), tattarijauhoa, kauramannaa (tai tavallista), kauraleseitä, puolukoita, mustikoita, luumuja (tai luumumarmeladia, jos on joululta jäänyt), pellavansiemeniä ja vähän sokeria. Puuroa sekoitellaan ja haudutellaan miedolla lämmöllä. Minä hauduttelin pari tuntia. Söin ihan täysmaidon kanssa, kun sitä sattui kaapissa olemaan mämmiä varten. On kyllä niin hyvää ja terveellistä puuroa, että suosittelen. Ja sekaan voi heittää aineita ihan omien mittojen ja maun mukaan!

2 kommenttia

  1. Osuin sattumalta blogiisi viime viikolla. Aivan ihana elämänmakuinen blogi. Hienoa, kun ei joka juttu ole laihdutusta, muotia yms, mitä monet blogit on. Tuli mieleeni, että tuollaista puuroa kutsutaan Pajalan puuroksi. Kun 30 vuotta sitten olin ensimmäistäni synnyttämässä, niin tätä puuroa oli usein aamupalalla - ja vatsa toimi!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi, ilahduin kovasti. Puuro tosiaan varmaan muistuttaa Pajalan puuroa, jos tekee ohjeen mukaan. Voi olla. Mutta jos aineita heittelee kaapin ja mielikuvituksen pohjalta, puuro on ehkä jotakin sinne päin:)Onpa mukava lähteä töihin hymy korvissa!

    VastaaPoista