Vegaani lasagne

Nyt löytyi ihana lasagnen ohje Helppoa&herkullista kasvisruokaa- vihkosesta. Tein ohjeeseen pienen muutoksen eli laitoin vaaleaa kastiketta enemmän. Jätin ohjeesta pois myös oluthiivahiutaleet, koska en tiennyt mitä ne on. Tuli mehevä ja hyvä paistos. Olen aiemminkin tehnyt koko perheelle tämän lasagnen ja rehellisesti sanottuna tämä on parempaa, kuin perinteinen lihasta ja maidosta tehty.
Soijarouheen maustamiseen: 0.5 dl öljyä, 2 dl soijarouhetta, 1,5 rkl soijakastiketta, 2 tl paprikamaustetta
Kuumenna öljy pannussa ja lisää joukkoon kuiva soijarouhe. Paista soijarouhetta jonkin aikaa. Lisää ensin soijakastike ja paprikamauste. Sen jälkeen 1 dl vettä soijarouheen joukkoon. Soijarouhe on valmista, kun kaikki vesi on imeytynyt.
Tomaattikastike: 1 iso sipuli, 2 mursk. valkosipulia, 1 kasvisliemikuutio, 500g tomaattimurskaa, 1 rkl tom.pyrettä, 1 rkl pizzamaustetta, 1 tl mustapippuria
Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä kattilassa. Lisää muut ainekset (myös soijarouhe) ja anna kiehua miedolla lämmöllä n. 15 min. Lisää vähän vettä.
Valkokastike: 6 rkl vegaanista margariinia (sin. Keiju), 6 rkl vehnäjauhoa, 8 dl kaurajuomaa, 0.5 tl valkopippuria, 1 tl muskottipähkinää, 1 tl suolaa, puoli pkt Cheezly- soijajuustoa raastettuna
Sulata margariini kattilassa. Lisää vehnäjauho. Kaada kaurajuoma voimakkaasti vatkaten. Anna kuplahdella ja lisää mausteet ja juusto.
Kaada valkokastiketta vuoan pohjalle. Laita lasagnelevyt. Kaada kolmannes tomaattikastikkeesta, lisää levyjä ja valk.kastiketta. Laita päällimmäiseksi valkokastike. Paista 200 asteessa 45 min. Anna lasagnen vetäytyä vähän aikaa ennen tarjoamista.

1 kommentti

  1. Tätä täytyy varmaan kokeilla. Mistäköhän löytyisi tuota juustoa... Ostin vähän aikaa sitten Prismasta vegaanista juustoraastetta, se varmaan käy.

    Hiivahiutaleet on ihania, kannattaa etsiä jostain ja kokeilla. Punnitse&säästä-kaupasta ja varmaan luontaistuotekaupoista löytyy, kenties myös isoista marketeista. Se maistuu jotenkin vähän kuin juustoiselta tai pähkinäiseltä tms. Käytän sitä vaikka minkä ruoan päälle.

    VastaaPoista