Vegaani marjapiirakka

Leivoin punaherukka-mustikka marjapiirakkaa. Aivan ihanan mureaa ja maukasta, varsinkin kinuskikastikkeen kanssa. Meidän vegaanin lempparia!
Laitan piirakan ohjeen taas loppuun. Leivoin myös vegaanipullaa, joka on älyttömän helppo tehdä tavallisesta pullataikinasta. Jättää vain munat pois, laittaa rypsiöljyä tai sinistä keijua ja nesteeksi vaikka kaurajuomaa. Itse laittelen välillä soijajuomaa tai vaikka pelkkää vettä, jos juomat on loppuneet kaapista. Niitä on kyllä helppo ostaa kaappiin varalle, kun ne säilyy lämpimässä avaamattomina.
Marjapiirakka kinuskikastikkeella: 200g vegaanista margariinia, 1 dl sokeria, 1 tl van.sokeria, 1/4 tl suolaa, 1 tl leivinjauhetta, 5 dl vehnäjauhoja, 6 dl marjoja (mustikka, punaherukka), pinnalle sokeria n. 1/2 dl.
Vatkaa margariini ja sokeri. Sekoita kuivat aineet ja lisää joukkoon. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle. Levitä marjat ja ripottele sokeri. Paista 200 asteessa n. 30 min. Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoamista.
Kinuskikastike: 2 dl soija- tai kaurakermaa, 2 dl fariinisokeria, hyppysellinen suolaa.
Mittaa ainekset kattilaan ja kuumenna sekoitellen. Keitä n. viisi minuuttia, eli niin kauan, että kastike on sopivan paksua. Paksunee vielä jäähtyessään.
Marjapiirakan ohje on "Helppoa & herkullista kasvisruokaa"- vihkosesta

3 kommenttia

  1. Vaikuttaa herkulta...Korvapuustit kyllä niin täyvellisen somia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.Vein pulliani neulekerhoon ja kiitosta ropisi. Ja pullat menivät viimeistä myöten. Salaisuus taitaa piillä kananmunattomuudessa. Säilyvät kuulemma kauemmin tuoreena.

      Poista
  2. Aivan ihania kuvia & tarinoita & ruoka ohjeita <3

    Kati

    VastaaPoista