Serkkutapaaminen

Minulla on suuri suku ja paljon sisaruksiakin. Lapsena olemme paljon viettäneet aikaa serkusten kesken. Elämä on kuitenkin heitellyt meitä serkuksia sinne tänne, toisista olemme vieraantuneet, toisia tapailemme ja pidämme yhteyttä. Pari vuotta sitten heräsi kiinnostus serkkuihin ja heidän perheisiin. Otin selvää omat serkkuni ja heidän lapsensa. Tein yhteenvedon. Meitä serkuksia on äidin puolelta 57.
Serkkutapaaminen on ollut monien huulilla jo pitkään. Tartuin siihen ja aloin etsimään yhteystietoja jo talvella. Monien tunnustelujen jälkeen tapaaminen alkoi hahmottumaan ja päivämäärä lyötiin lukkoon. Alkoi innokas valmistautuminen ja järjestely. Varasin Nuorisoseurantalon ja suunnittelin menun. Suunnittelin pientä ohjelmarunkoa ja pyysin veljeäni juontohommaan. Äiti oli minua auttamassa tapaamispäivän aamusta iltaan. Siskot ja veljet auttoivat tiski ym. hommassa. Serkut ja siskot kantoivat pöytiä juhlien päätyttyä ja auttoivat loppujärjestelyissä. Olen ikuisesti kiitollinen kaikille osallistujille ja minua auttaneille ! Unohtamatta isääni, joka yli seitsemänkymppisenä hoiti "tarjoilijanhommaa". Olin nimittäin sanonut pilke silmäkulmassa vanhemmilleni, että "saatte tulla, jos tulette töihin." Vanhempani ottivat sen niin tosissaan, että välillä säälitti.
Pääsiäisen aika oli mukava somistuksen kannalta. Sai käyttää iloisia värejä, pajunkissoja, koivunoksia, tipuja ja rairuohoja. Löysin kirpparilta 5 vihreää ja 5 keltaista pöytäliinaa.
 Tilaisuus alkoi klo 14. Serkkuja saapui tasaisena virtana. Meitä oli koolla yhteensä 43, joista serkuksia oli 24 ja pikkuserkkuja 9. Loput olivat puolisoita ja valeserkkuja. Valeserkut ovat termi henkilöille, joilla ei ole paljoa omia serkkuja ja jotka haluavat olla meidän serkkujen serkkuja :) Ohjelmana tilaisuudessa oli aluksi vapauttavaa naurua, jonka aloitti eräs pirteä kanttori-serkku. Välillä laulettiin pieniä yhteislauluja ja jokainen esitteli itsensä. Veljeni oli keksinyt idean, että kun on kertonut itsestään ja mahdollisesta perheestään, voi kertoa tarinaa serkusta, joka on jäänyt mieleen. Ja seuraava serkku jatkaa. Minusta oli eräälle serkulle jäänyt mieleen, että olin heitä hoitaessa loistanut ruotsikielen taidoillani. Laatikkoleikki oli myös hauska ohjelma. Ruokailu ja kahvittelu oli myös osa tilaisuuden onnistumista. Pääruokana tarjosin broileri- ja lohinyyttejä, porkkana-perunakeittoa,  lihapullia, nakkeja, sillejä, kananmunanpuolikkaita ja karjalanpiirakoita. Lisukkeina peruna- ja vihersalaattia, makaroonia, sipsiä, tilli-ruohosipulikermaviili ja Remouladekastike. Jälkiruuaksi oli Elina- siskoni itse tekemää mämmiä ja valkosuklaaherukka- ja täytekakkua kahveineen.
Olisi mukavaa, jos tilaisuudesta kehkeytyisi perinne ja tapaisimme uudelleen. Moni serkku joutui jäämään tilaisuudesta pois, vaikka olisi halunnut osallistua. Kiitos heille kuitenkin kiinnostuksesta ja kiitos kaikille osallistuneille. Kiitos myös minua auttaneille ja kiitos jälkikäteen kiittäneille. Vieraat tekevät juhlasta juhlan, olen onnellinen !

7 kommenttia

 1. Onpa teillä ollut ihanan näköiset juhlat. Kaunis paikka ja mahtavat tarjoilut.
  Onnea onnistuneista juhlista:)

  VastaaPoista
 2. voisin olla "valepikkuserkku" seuraavassa tapaamisessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi niin... meillä oli kivaa. Pitäskö järjestää juhlat kaikille halukkaille :)

   Poista
 3. Ihanat juhlat ja mitkä tarjottavat! Wau!
  Minulle on myös suuri suku äidin puolelta,joten serkkujakin riittää. Yhden serkun kanssa olemme äidin puolelta täydet ja isän puolelta pikkuserkut. Meistä suurin osa asuu Lapissa, joten tiheään tapaamme.
  Me ollaan suunniteltu serkku viikonloppua Leville, tälle keväälle emme ehdi mutta jos syksyyn.
  Nuorin serkku taitaa olla 8 v. ja vanhin kohta 50v.Musta on mahtavaa kuulua isoon sukuun ja juhlat ovat aina huikeita yhdessäolon hetkiä!

  VastaaPoista
 4. Ihanat juhlat ja tarjoilut :). Mekin olemme suunnitelleet serkkutapaamista äitini serkkujen puolelta jo vuosia ja nyt elokuussa onkin sitten tulossa ihan sukutapaaminen yhden serkkuni luona nyyttäriperiaatteella. Tuskin maltan odottaa :)

  VastaaPoista
 5. Hei, uusi lukija täällä! Ihana blogi sinulla!
  Minullakin on toistakymmentä serkkua, muttei sentään oin huisia määrää. Todella hienoa, kun olet järjestänyt tuollaiset upeat juhlat. Varmasti kaikki olivat todella iloisia kun tapasivat näin iloisten juhlien merkeissä, Ja mitkä tarjottavat, wau!! Ihan tulee vesi kielelle..
  Mukavaa viikonlopppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sinulle ! Tervetuloa lukijakseni, iloinen yllätys minulle !

   Poista