Multasormea kutittaa

Joka päivä tutkiskelen etupihaamme ja jännityksellä odotan, mitä sieltä putkahtelee. Kesällä siirtelin erilaisia perennoja siskojen pihoista ja syksyllä piilottelin suuren määrän sipuleita. En enää edes muista, mitä sinne laittelin. 
 Lapsena inhosin puutarhahommia. Jouduin kuitenkin paljon työskentelemään kasvihuoneessa, sillä isäni kasvatti kesäisin kukkia ja piti kauppapuutarhaa. Keväällä aloitettiin jo pienillä sormilla taimien kouliminen. Ei voinut olla tylsempää hommaa.
 Mutta kyllä se lapsuuden kokemus on kylvänyt pienen siemenen minunkin sisimpääni ja minussa asuu pieni puutarhuri. Tuli pakoittava tarve ostaa multaa, ruukkuja, siemeniä ja kukkia. Joka kevät suunnittelen kasvattavani tomaatteja, mansikoita ja jopa perunoita takapihallamme. Yleensä homma on kuitenkin epäonnistunut tai jäänyt suunnitteluasteelle. Nyt aion onnistua !
 Tomaatintaimet ostan kyllä valmiina ja mansikka-amppelin. Laittaisinko perunat multasäkkiin...olisi kivaa saada uudet perunat omalta pihalta.

5 kommenttia

 1. Minä kokeilin viime kesänä ensimmäistä kertaa ämpäriperunoita =)
  Hienoja tulikin, paljon siloisempia kuin savisessa kasvimaassamme.
  Tästä kokemuksesta innostuneena tänään laitan vuoden ensimmäiset perunat multiin, ajattelin saada varhaisperunaa. Ikkunalla idätin kaksi suurta perunaa, jotka nyt pääsevät 'töihin'.

  Joka kevät täälläkin syttyy suuri into pihatöihin ja taimihommiin...kummasti se kesän edetessä tuppaa laantumaan ja ainakin osa istutetuista/kylvetyistä jää aivan liian vähälle hoidolle.

  Siltikin, tällekkin päivälle olis vähän koulittavia taimia kauniisti sirkkalehdillä.

  Kevät<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva tietää, että perunat voi onnistua. Kiitos kannustuksesta ja viestistäsi !

   Poista
 2. Mielenkiinnolla odotan miltä pihassasi näyttää ensi kesänä.

  VastaaPoista
 3. Jännä miten eri tavalla olemme kokeneet. Minä rakastin taimien koulimista! :)

  VastaaPoista