Liedensuojukset mosaiikilla

Joskus joku harmittava juttu johtaa ihan uuteen, mieleiseen asiaan. Poltin metallisen liedensuojuksen pilalle ja sitä harmitellessa tuli idea kokeilla mosaiikkityötä. Siinä ei paljoa voi enää menettää. Ostin kirppikseltä lautasia ja rikoin vasaralla palasiksi.
 Maalasin suojuksien reunat valkoisella Miranolilla ja sommittelin palaset suojusten päälle. Liimasin palat kiinni Erikeeperillä. Innostuksen ollessa kovimmillaan, meillä meni sähköt koko torpasta. Kaivoin otsalampun esille ja jatkoin hommia...
 Tänään sekoitin saumausaineen sähkövatkaimella. Tein kaikki pakkauksen ohjeen mukaan ja laasti onnistui hyvin. Myös saumaaminen oli hauskaa hommaa. Mies ihmetteli vieressä touhuamistani. Tuumasi, että " alat rohkeasti tuumasta toimeen "Saumauksen kuivuttua, pyyhin varovasti kostella sienellä ja lopuksi uskalsin jo hangata karhealla harjalla. Viimeistelyn tein kostealla liinalla.

5 kommenttia

  1. Kertakaikkiaan Leena, sinä ihan oikasti ryhdyt tuumasta toimeen. Vastahan me tuosta ideastasi juteltiin ja nyt jo olet saanut valmista:)

    VastaaPoista
  2. Että ovat hienot! Mökille olen vuosia 'sillä silmällä' tutkaillut kaupoista liesisuojuksia, eli olen siin' mielessä pieni asiantuntija, kun olen näitä katsellut. En ole koskaan törmännyt mihinkään, joka olisi lähelläkään näin kauniit.

    VastaaPoista
  3. Aina yllätät uusilla ideoilla ja puuhilla! On kyllä kiva aikansa kuluksi tsekata mitäs uutta tänään mahtaa olla. Ei ole minullakaan tylsää ;-)

    VastaaPoista