Ruokaostoksilla

Haluatteko nähdä jotakin uskomatonta ? Me käydään ruokakaupassa kerran viikossa. Yleensä otamme kahdet kärryt ja keräämme kaupan tyhjäksi. Olen tehnyt ostoslistan, johon vain rastittelen kotona, mitä puuttuu. Lista on suunniteltu niin, että kaupassa on tavarat suunnilleen siinä järjestyksessä. Pidän listaa kotona näkyvillä, niin siihen voi viikon mittaan merkitä puuttuvat asiat. Tytöt kirjoittelevat kosmetiikkatuotteitaan,hammasharjoja ym. Kassalla pakkaamme kaikki omiin kangaskasseihin. Homma hoituu kovalla rutiinilla ja aika nopeasti. Onko kenelläkään samanlaista systeemiä ? Olisi kiva tietää. Kuvat ovat valitettavan todellisia, sipsipusseineen. Eikä ole tulossa joulua eikä juhlia. Vain tuleva, tavallinen meidän viikonloppu.

7 kommenttia

 1. Tuota teidän kauppalistasysteemiä täytyy kokeilla! Ja miksei suunnitelmallista kaupassa käyntiä myös. Ensin voisin aloittaa vaikka kaks kertaa viikossa.

  VastaaPoista
 2. Järjestelmällistä!! Itselleni riittäisi suppeampi ruksilista: leipä, levite, juusto jne. perusjutut. Appelsiini taitaa olla eksottisinta

  VastaaPoista
 3. Siis tämän uskon onnistuvan sinulta Leena! Meillä ollaan valitettavan boheemeja...

  VastaaPoista
 4. Hieno systeemi, säästää aikaa ja hermoja, kun ei tarvitse kaupassa miettiä. Eikä tule niin paljon heräteostoja. Meillä oli jonkin aikaa kuuden viikon kiertävä ruokalista, johon olin tehnyt ostoslistat valmiiksi. Niihin sitten vaan lisäilin, jos jotain muuta tarvitsi. Se kaatui siihen, kun mieheni ei tykännyt kaikista ruoista. En ole saanut aikaiseksi tehdä uutta.

  VastaaPoista
 5. Joo, ei tule heräteostoksia, kun on muutenkin niin paljon ostettavaa perusruokaa. Itse kuitenkin hyllyllä muuttelen joskus ostettavia, mut perusrunko on hyvä.

  VastaaPoista
 6. Mielenkiintoista! Itse en saamaan pystyisi parhaalla tahdollanikaan. Mulle ruoanlaitto on vähän niin kuin pukeutuminen, teen mielialan ja sään mukaan. Voitko laittaa teidän viikon ruokalistan? Saanko kysyä, paljonko suunnilleen teidän perheeessä kuluu rahaa ruokaan?

  VastaaPoista
 7. Minä en varsinaisesti suunnittele ruokia etukäteen, vaan ostelen ruoka-aineita ja teen sitten viikon aikana mitä mieleen juolahtaa ja mitä on aineita.Joskus pitkinä työpäivinä mieheni tekee ruuan ja valinta on sitten sen mukainen, minkä hän osaa tehdä. Joskus teen itse silloin nopeeta, puolivalmista ruokaa. Mut jos tulen ajoissa töistä tai on viikonloppu, laittelen paljonkin erilaisia ruokia. Eli vaihtelee "sään" mukaan. Nyt laitan viime ja edellisen viikon ruokalistan (niin hyvin kun muistan) : ma BROILERINKOIPIA+RIISIÄ ti NAKKIKEITTO ke MAKAROONILAATIKKO to RANSKALAISET+NUGGETIT pe TACOJA JA TORTILLOJA tuleva lauantai LIHAPULLAT+PERUNAA tuleva sunnuntai BROILERIN RINTAFILE+SALAATTI+ VALKOSIPULIPATONKI
  Ja edellinen viikko: ma SPAGETTI+BOLOGNESE ti KAALIJAUHELIHAPATA ke JAUHELIHAKASTIKE+PERUNAT to BROILERINPYÖRYKÄT+RIISI+CURRYKASTIKE pe RUUANLOPPUJA la LOHTA+KANANMUNAKASTIKETTA su EN MUISTA
  Meidän ostoksiin menee kuukaudessa n.1000e ja siihen kuuluu kaikki hygieniatuotteista,sukkahousuihin.Pääosin ruokaa, mutta tyttöjen meikkeihin menee paljon, pesuaineisiin (lahjat,kaulahuivit,kengännauhat,villalangat,kukat ym.) Me ei oikeastaan käydä kuin yhdessä marketissa ja sieltä saadaan kaikki. Paitsi vaatteet ja kengät. Ne on sitten ihan eri juttu.

  VastaaPoista