Pakkasherra auttaa

Suursiivous jatkuu. Perjantai-iltana lämpömittari näytti lähemmäs kolmeakymmentä astetta. Sain idean tyhjentää pakastimen ulos ja laittaa sulamaan yöksi. Aamulla oli kiva pyyhkäistä kaappi ja laittaa rauhassa pakastumaan. Ei ollut vedenkeittämis- ja jäänrapsutusrumbaa. Lauantaina oli vuorossa verhojen tuuletusta ja pesua, petivaatteiden tuuletusta (myös patjat) ja tietenkin mattojen tuuletusta. Nyt ei varmasti ole yhtään pölypunkkia, vaikka en oikeastaan uskokaan koko pölypunkkeihin. Tuoksu, viileys ja raikkaus pistää vaan tuulettelemaan. Vein aamusta ulos melkein kaikki mitkä irti lähti. Ja illalla raahasin kaikki takaisin paikoilleen. Mies auttoi ja puhdisti kaikki patterit, tuuletusventtiilit ja pesi pyynnöstäni ikkunat sisäpuolelta. Pientä napinaa olin kuulevinani, että tarviiko sitä nyt kaikkea.... Napina kuitenkin loppui, kun ikkunoista tulikin likainen vesi. Tuli syksyn ja joulun aikaan poltettua paljon kynttilöitä, niin eihän tuo ihme ole. Tein vielä yhden hullun homman ja heitin meidän kaikki kengät pihalle. Pyyhin kenkähyllyt ja harjasin kengät takaisin omille paikoilleen. Illalla oli ihanan raukea olo saunan jälkeen... Tulikohan meille liian siistiä ?

5 kommenttia

 1. Uskomatonta tarmoa! Milloin meille muuttaa asumaan tällainen "tuumasta toimeen" -tyylinen ihminen...ei ehkä koskaan;)

  VastaaPoista
 2. Kuka sen tarmonsa minnekäkin pistää. Jotkut ompelee toiset kuntoilee tai lukee. Onneksi saa itse valita... Ja aikansa kutakin. Silloin kun lapset oli pieniä, touhusin lasten kanssa ja ompelin.

  VastaaPoista
 3. Voihan jee mikä kenkähylly. Saanhan varastaa idean omaan vaatehuoneeseeni? =)
  Vivi/verkkojavesilla.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai ja ilmanmuuta! Sen takia minä tänne postailen, että lukijat saavat napsia ideoita, jos haluaa. Me ei asuta enää samassa kodissa. Kolme tyttöä ovat muuttaneet pois kotoa ja me vanhemmat muutettiin pienenpään. Nyt kengät mahtuu "normaalisti".

   Poista