Pintaremppaa

Meillä lähti remontointi-innostus sohvan päällisten pesusta. Siivosin perusteellisesti ja esittelin miehelleni, kuinka nyt on kaikki pesty. Hän tuumasi, että voitais vaihtaa koko päälliset. Hän alkoi etsimään netistä uusia ja löysi yhden paikan Puolasta Soferiasta, joka tekee Ikean vuodesohvaan sopivia. Tilattiin paljon eri kangasnäytteitä. Mieheni olisi halunnut punaiset, minä mintut tai harmaat. Tehtiin sitten kompromissi ja valittiin mintun väriset :)))) Ja koska sohvan- ja tuolinpäälliset vaihtuu, oli pakko vaihtaa myös olohuoneen tapetit.
Minä olen meillä tapetointimestari. Käytiin valitsemassa tapetit vapaa päivinä. Mies halusi väriä olohuoneeseen, mutta minulla oli selvä visio. Tehtiin taas kompromissi ja valittiin vaaleat, kimaltelevat tapetit. Kääräisin hihat ja ryhdyin hommiin uudenvuoden aatona ja -päivänä. Siitä lähti lumipallo pyörimään... Piti hankkia uusi matto, uusi shaali, vaihtaa keittiöön tapetti, tapetoida ruusuhuone uudelleen, sinne kaikki tarpeet, tapetoida makuuhuone ja hankkia päiväpeitto, helmalakana ja tyynyt. Kuka olisi uskonut, että yhdestä siivousintoilusta koko koti vaihtuu uuteen uskoon? Oltiin itsekin vähän pyörryksissä!
Olohuoneen uusi väritys.
Keittiöön halusin vähän kahvilatunnelmaa. Olemme olleet tyytyväisiä tiilitapettiin. Ja siihen, että vihdoin älysin tapetoida oikean seinän. Kolmas kerta toden sanoo.
Makuuhuone sai harmaan värityksen. Asettelimme eri tapettivaihtoehto- palasia seinään ja tuumimme oikein pari päivää. Päädyimme loppujen lopuksi tällaiseen minttuun tapettiin, joka viime minuuteilla K-raudassa vaihtui harmaaseen. Niin meidän tapaista :) Mutta kyllä kannatti. Sointuu hyvin olkkariin, jonka liukuovi erottaa makuuhuoneesta.
Ruusuhuoneen palautin kunnolla ruusuhuoneeksi. Ensimmäinen tapetti oli ruusuvalokuvatapettia, toinen kerta oli vaaleeta, pliisua ruusua. Nyt ostin rohkeasti tapetin, johon ihastuin ensisilmäyksellä. Hankin peitoksi  tuplapeiton, siihen pellavaisen pussilakanan, jota pidän myös päiväpeittona. HalpaHallista löysin nuorten suosiman bambu vaaterekin. Siitä on helppo napata päälle vaatteita, joita tulee käytettyä. Helpottaa ehkä vaatekasojen syntymistä ja muistuttaa olemassa olevista vaatteista. Joskus kaapin perukoille hautautuu ihan kivoja vaateyhdistelmiä. Nyt toivotaan, että tapetit miellyttää monta, monta, monta vuotta. 

4 kommenttia

 1. Vau, oottepa olleet ahkeria! Pidän erityisesti keittiön "kahvila-tyylistä", tuo tiilitapetti on kiva! Mä oon myös ruusutapettien ystävä, just haaveilen makkariin uusia tapetteja, jotka yllättäen olis nekin ruusua (nyt siellä on pojan aikanaan valitsemat ja erittäin kärsineet siniset yksiväriset tapetit...). Kyllä se mieltä piristää välillä tehdä oikein kunnon muutoksia, on kuin uuteen asuntoon olis muuttanut! =)

  Nuo sohvanpäälliset näyttää kuvissa harmailta, onko ne siis kuitenkin mintut? Mikä firma se on, joka tekee noita päällisiä? Oliko kalliit, toimiko tilaus helposti? Oon joskus itsekin miettinyt uusia päällisiä hankkia, mutta tähän asti oon ne kuitenkin ostanut Ikeasta vaan, kun tuo beige on ollut meille ihan passeli väri. (Ne on onneksi myös halvimmat päälliset...)

  Mukavaa talven jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heli! Me ollaan vähän sellaisia, että kun aloitetaan, niin tehdään kaikki äkkiä ihan valmiiksi asti, vetimiä myöten. Kai vähän hätähousuja:)
   Nyt on kyllä kiva, kun on kaikki laitettu ja on vähän uutta.
   Joo, noi päälliset näyttää harmailta, mutta ovat mintun väriset. Kangas on pehmeä ja laadukas. Sen takia pitikin tilata paljon kangasnäytteitä, koska netissä väri näyttää ihan eriltä, kuin luonnossa. Päälliset maksoivat sohvaan ja kahteen nojatuoliin n.600e ja tilaus ja toimitus sujui hyvin. Toimittivat niitä kangasnäytteitäkin 10 kpl erivärisiä. Kaikki, mitä pyydettiin. Firma on Soferia. Jos tilaatte, pitää vaan olla tosi tarkkana sohvan mallista, että tulee oikeat. Meidän sohviin ei ole enää saanut Ikeasta päällisiä. Viimeiset ruusukuvioiset ostettiin melkein kymmenen vuotta sitten.
   Pirteätä talvea myös sinulle!

   Poista