Katse kuluneeseen kesään

Jo perinteeksi muodostunut maalauskurssi Jämsässä, Svetlaana Ruohon opastuksessa, kuuluu minun kesän ohjelmaan. Nautin siellä viehättävästä ympäristöstä ja innostavasta opetuksesta. Iltateekin maistuu maalailun lomassa, kunhan malttaa pitää hetken taukoa.
Muuramenharjun maisemat ihastuttavat aamu- tai iltalenkillä. Pidän erityisesti tästä koivikosta.
Eräänä iltana näin hämmästyttävän näyn, kun isäntä kävelytti hevostaan järvessä. Hieraisin silmiäni, että onko tämä edes totta. Siinä se parivaljakko käveli edestakaisin aika kaukana rannasta. Järvi on matalaa hiekkapohjaa. Tapahtuma oli niin erikoinen, että jäi kyllä minun mieleen. Kannatti sinä iltana pienestä väsymyksestä huolimatta laittaa lenkkarit jalkaan.
Ja saarihan se on tärkeä paikka meille. Siellä on mukavaa puuhastella ja irrottautua arjesta. Viihdymme siellä nykyään erittäin hyvin, saunotaan ja uidaan. Viimeksi keräsin kanttarelleja ja ajattelin, että tämä on meille kyllä kuin taivas!
Haaveilin mökin maalaamisesta valkoiseksi ja nyt olen aloittanut sen projektin pikkuhiljaa. Maalasin ensin yhden tuvan seinän, makuuhuoneen ja eteisen. Luultavasti seuraavana vuorossa on tuvan katto. Mökin ilme kirkastuu ja raikastuu. Tulee vähän uutta ilmettä vanhaan mökkeröiseen.

Kävimme Turussa pienellä minilomalla. Minulla kun ei ole kesälomia, niin pitää välillä aina irrottautua ja pistäytyä mukavissa paikoissa. Vuokrattiin airbnb-asunto melkein Turun keskustasta ja liikuttiin kävellen pari päivää. Voi miten ihanaa oli kulkea Aurajoen rantaa...
Kävimme Ukkopekka- höyrylaivalla Naantalissa. Päivä oli sateinen, mutta ei se menoa haitannut. Kiertelimme Naantalia pari tuntia ja palasimme takaisin Turkuun. Me ei tilattu ruokaa etukäteen laivalle ja se kyllä jäi harmittamaan. Ruoka olisi ollut edullista ja herkullista. Suosittelen!
Mustikkaretki kuuluu kesään ja kipeä selkä!

6 kommenttia

 1. Aivan huikeita kuvia! ♥ Kiva kesä sinulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pauliina! Joo, on ollu ihan mukavaa. Teidän juhlissa oli myös mukava käydä👌

   Poista
 2. Olet kyllä todella hyvä maalaamaan, tuo taulu on aivan ihana! ♥ Luin just eilen loppuun tarinan Pariisista ja tuo on aivan kuin kuva siitä kirjan tunnelmasta.

  Mukavia kesäjuttuja sinulla ollut. Ja ihania kuvia! Maalattu mökki näyttää hurjan suloiselta, varmasti on ihanaa viettää siellä aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos Heli! Mieltä lämmittää saada positiivista palautetta. Olen niin aloittelija ja epävarma vielä omista kyvyistäni...
   Mikä oli kirjan nimi? Rupesi kovasti kiinnostamaan. Joo, mökissä viihtyy nyt paljon paremmin. Huono juttu vaan, kun muutkin viihtyy :)))) On koko ajan varattuna, kun meitä on viisi osakasta. Fiksailen sitä lisää ajan kanssa. Verhotkin laitan joskus ihan uudet. Nuo nykyiset sain ja laitoin parempien puutteessa.

   Poista
 3. Kirja oli Jojo Moyesin "Pariisi yhdelle ja muita kertomuksia". Googlaappa kirja, sen kansikuvakin on aivan kuin samaa sarjaa maalauksesi kanssa! ♥ Minä siis todella, todella ihailen tuota sun maalausta, kerta kaikkiaan se on ihana! ♥

  Ymmärrän hyvin, että suloisessa mökissä kaikki viihtyvät. Itsekin viihtyisin! =)

  VastaaPoista
 4. Olenkin kuunnellut tuon kirjan! Tykkään Jojo Moyesista valtavasti. Olen jo unohtanut kirjan tapahtumat ja tunnelmat🙃 Kiitos, olen kyllä sanaton tauluni kehuista. Et varmasti kehuisi, jos et olisi oikeesti sitä mieltä.

  VastaaPoista