Siksakkia

Ompelukone on minulle tosi tärkeä kapistus. En tule toimeen viikkoakaan ilman konetta. Jos kone ei toimi, menee hermot ja ärsyttää koko homma. Tekee mieli heittää hanskat tiskiin. Minulla on ollut uusi Singer, edullinen peruskone. Pärjäsinkin sillä hyvin vähän aikaa. Välillä oli lainassa äidin kone (sekin temppuili) ja siskon kone (käyttöongelmia). Aloin olla jo epätoivoinen asian suhteen. Yhdeltä siskoltani kuulin, että kannattaa ostaa vanha kone. Etsin Torista vanhan ja edullisen koneen ja käytin sen huollossa. Liikkeessä kehuivat kovasti konetta ja tekivät siihen hyvän korjaus/huollon. Se tosin maksoi 125e, mutta vanhempi herrasmies sanoi, että koneesi on ikuinen. Niin hyvä se on! Olin onnesta sykkyrällä. Pelkäsin, että koneeni oli hutiostos, vaikka se jo koekäytössäni hyrräsi hiljaa kevyesti.
Ensimmäinen ompelutyöni uudella koneella on parvekekalusteisiin uusien pehmusteiden ompeleminen. Yritin löytää kaupoista muhkeat päälliset polyrottinkiseen sohvaan ja nojatuoliin. Niitäpä ei löytynytkään! Päätin käyttää jo parhaat päivänsä nähneen päiväpeittomme tarkoitukseen. Löysin meiltä ylimääräisiä tyynyjä ja pari häälahjaksi saamaa peittoa pehmusteisiin. Nyt lähes 30 vuotta palvelleet peitotkin saivat uuden elämän.
Ompelin istuimen ja nojan yhtenäisestä kankaasta. Apulainen mukana joka vaiheessa...
Nyt päälliset ovat valmiit! Olen muuttanut parvekkeemme ilmettä ja värimaailmaa luonnonläheiseen ja punertavaan suuntaan. Vielä on pöytä hakusessa ja pientä säätöä. Laitan joskus kuvaa lopputuloksesta, kun saan koko parvekkeen valmiiksi. Toivottavasti jo tänä kesänä.

4 kommenttia

 1. Miten erilaisia siskokset ovatkaan: minä pärjään mainiosti vuoden tai kaksi ilman ompelukonetta :) Ihanat pehmusteet ja suloinen apulainen ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Millan Aarre on meillä vähän kesälomalla. Sanopas muuta :) Minä pärjään ilman lapioo... joskus on pakko ottaa käteen, jos on lunta liian paljon, eikä kukaan muu ole ehtinyt.

   Poista
 2. Tulipa kauniit pehmusteet! Olet kyllä taitava!

  Mulla on myös vanha ompelukone. Ostin sen käytettynä joskus 20v sitten yhden ompelijatuttuni suosittelemana ompelukonekorjaamosta. Kunnon vankka Singer. Käytän kyllä konetta aika vähän... on aikoja, että innostun, mutta sit on taas pitkiä aikoja, etten ompele mitään. Nyt olen jo kauan suunnitellu ompelevani vanhoista vaatteista ja lakanoista kestovanulappuja ja -rättejä, saa nyt nähdä millon saan aikaiseksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai kiitos! Minä olen ommellut pienestä tytöstä lähtien, mutta olen sellainen kotiompelija. Aina on jotakin fiksattavaa tai korjattavaa. Nyt on käynyt mielessä kesämekot. Kaupan valikoimissa on aina jotakin, mikä ei minulle sovi. Voisi itse valita kankaan ja mallin. Pituudet ja leveydet. Mutta saattaapi jäädä ensi kesään... Varmasti kiva idea ommella kestovanulappuja.

   Poista