Miniloma

Olen toiminut yrittäjänä kolmattatoista vuotta ja tottunut siihen, että ei ole pitkiä kesälomia. Asiakkaat kyselevät ja usein ihmettelevät jaksamistani. Minusta on mukavaa pitää pidennettyjä viikonloppuja, vapaapäiviä keskellä viikkoa tai tehdä lyhyempää työpäivää, jos sellainen milloinkaan onnistuu:) Nyt juhannuksena päätimme lähteä Helsinkiin.

Mietimme kovasti, mitä pääkaupungissa voisi tehdä, kun ihmiset ovat mökeillänsä ja kaikki paikat on kiinni. Saavuttuamme perille, vaihdoimme autossa lenkkivaatteet ja lähdimme kauppatorilta hölkkäämään merenrantoja seuraillen. Se oli ihanaa! Harmi vain, että ilma oli tuulinen ja kolea. Meillä oli myöskin, ikävä kyllä, vähän tiukka aikataulu. Olimme suunnitelleet käyvämme myöskin Allas sea poolissa ennen kuin menimme yökylään mieheni 90-vuotiaan tädin luokse. Oli aika mieletön kokemus saunoa keskellä kaupunkia ripsutellen vihdalla ja pulahtaa 13-asteiseen meriveteen, sekä 26 asteiseen altaaseen. Tämä ei varmastikaan jää viimeiseksi kerraksi. Olemme jo suunnitelleet, että tulemme uudelleen hölkkäilemään (minun mielestä piiiiitkä lenkki) ja varaamme ajan Löylystä. Sinne emme mahtuneet tällä kerralla.
Suomenlinna kruunasi koko reissun. Minun sydämeni jäi sinne (tai ainakin osa siitä). Ihmettelin, kuinka koskaan en ole tullut käyneeksi paikassa, vaikka olen nuorempana asunut Helsingissä yksitoista vuotta. Saimme kuulla koko Suomenlinnanhistorian privaatisti, sillä olimme ainoat asiakkaat. Opas kehui valintaamme, suomenkielinen opastettu kierros juhannuspäivänä. Muuten kyllä saari kuhisi turisteja.
Rakastan vaan tätä näkymää niin paljon! Haluaisin tuoda tyttäreni tänne ja viettää mukavaa retki- ja valokuvauspäivää. Me retkeiltiin oikein ennenvanhasesti ja syötiin eväitä koko viikonloppumatkan ajan. Olin pakannut kylmälaukkuun juomat, täytetyt letut, kasvikset, leikkeleet ja pannarit. Repussa oli kuumaa vettä termarissa, pikakahvia -ja kaakaota, Napoli- ja Pologneseateriat, sämpylöitä ja piirakoita. Pannarin päälle tietysti hilloa, nutellaa ja kermavaahtoa!

3 kommenttia

  1. Kivalta - ja herkulliselta - kuulostaa! Voi olla oikein hyvä pitää minilomia usein kuin pitkä loma harvoin. Ei tule ainakaan liian yhtäkkinen muutos suuntaan tai toiseen :) Ei tarvitse toipumisaikaa lomalta palattua tai lomalle jäädessä :D

    VastaaPoista
  2. Niin, olet oikeassa! Eikä tarvitse odottaa loman alkua. Eikä tule lomastressiä eikä parisuhderiitoja lomalla :)))) Ja arkihan on parasta elämää normaalein rutiinein. Saan tehdä sellaista työtä, jota jaksan ilman pitkiä lataustaukoja. Tavallaan elän joka päivä niin, että jaksan.

    VastaaPoista
  3. Täytyy tehdä tonne retki ens kesänä!! <3 ihana postaus :)

    VastaaPoista