Äitienpäivänä äiti tekee

Kokeilin vegaanisia juttuja juhliin äitienpäiväksi. Tämä mansikkakakku oli minun mieleen. Helppo ja simppeli leivonnainen. Menee ehkä valmistujaisten tarjoiluun. Aineet: 3,5 dl vehnäjauhoja, 2dl sokeria, 2,5 tl leivinjauhetta, 2tl vanilijasokeria sekoitetaan keskenään. Lisätään 100g juoksevaa vegaanista Keiju-margariinia ja 1 dl omenasosetta. Sekoitetaan hyvin. Lisätään 2 dl esim. Novelle hapollista vettä. Sekoita varovasti sekaan ja paista 175 asteessa n.40-50 min. Maistuu hyvin tätäkin postausta tehdessä...hih! Väliin laitoin vadelmahilloa, mansikoita, vispautuvaa kasvirasvavalmistetta ja banaania.
Voileipäkakun tein Maku-lehden ohjeella. Täytteenä on hummusta ja avokadoa. Laitan ohjeen tähän.
Avokadotäyte: 2 tomaattia, 2 avokadoa, 1/2 dl sitruunamehua, 1/2 tl suolaa, 1/4 tl chilirouhetta, 1/4 tl mustapippuria, 3rkl korianteria Tee tomaattien pintaan viilto, käytä kiehuvassa vedessä ja ota kuori pois. Halkaise tomaatit, poista kanta ja siemenet. Laita tehosekoittimeen kaikki ainekset ja surauta tasaiseksi.
Hummustäyte: 200g hummusta, 2 rkl maustamatonta kasvipohjaista jogurttia, 1 etikkapunajuuri, 1/4 punaista paprikaa. Laita aineet tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi.
Kostuta leipiä kasvisliemellä. Laita kakun päälle hummusta, salaattia, herneenversoja ja paahdettuja kirsikkatomaatteja. Voit paahtaa tomaatit 120 asteessa n. 40min. Halkaise tomaatit, ripottele vähän suolaa ja pippuria sekä valuta oliiviöljyä päälle. Täytä kakku edellisenä iltana ja koristele tarjoilupäivänä. Leikkaa reunoista ohut siivu pois, niin reunoista tulee kauniit.

3 kommenttia

  1. Vau, kiitos näistä ohjeista!
    Itse tein eilen äitienpäiväkakuksi Kinuskikissan suklaakakkua, joka on tosi helppo tehdä ja vegaaninen, tarvittaessa myös gluteeniton - ja erittäin suklainen, nam! (Haamumetsän suklaakakku on ohje sille peruskakulle.)

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä! Pitääpä kokeilla, jos vaikka juhliin yhdeksi vaihtoehdoksi.

    VastaaPoista
  3. Vaikuttaapa herkulliselta! Kaikki ylläolevat! :)

    VastaaPoista