Retkievästä

Pitkille patikkaretkille kannattaa varautua hyvin eväin. Ostin jo lähtiessä kaupasta vauvanruokia. Olen hyväksi havainnut huoneenlämmössä säilyvät mustikkajugurtit ja juotavat smootiet. Pakkasin pieniin annospusseihin pähkinöitä ja rusinoita. Myös suklaa antaa voimaa ja mielihyvää. Pussi ruispaloja toimi myös hyvin, höystettynä italialaisin juustoin. Vuoristossa olisi ollut ihanaa juoda kahvit ja tarjota synttäreiden kunniaksi täytekakkua. Mutustimme kuitenkin tekemiäni välipalakeksejä, jotka olivat olosuhteisiin nähden aivan paikallaan. Näillä ohjeilla onnistuu.
170g voita, 2 1/2 dl fariinisokeria, 1 1/4 dl hunajaa, 2 munaa, 2 tl vaniljasokeria, 4 1/4 dl vehnäjauhoja, 1 tl soodaa, 6 1/4 dl kaurahiutaleita, 200g tummaa suklaata ja 1 dl pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä, rusinoita ja kuivattuja karpaloita.
1. Vatkaa fariinisokeri,voi, hunaja, munat ja vanilijasokeri kulhossa vaahdoksi.
2. Lisää jauho-sooda-kaurahiutale-pilkottu suklaaseos ja sekoita tasaiseksi.
3.Leivo taikinasta isohkoja pötköjä. Jätä leviämisvara.
4.Paista keksejä 180 asteessa ainakin 10 min. Riippuu keksien koosta.
   Anna jäähtyä, sulata valkosuklaata päälle ja pakkaa yksittäin foliopaperiin. 

2 kommenttia

  1. Oi, kiitos ohjeesta :). Onpas teillä ollut mukava reissu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä kiva reissu ja välipalat tekivät kauppansa.

      Poista