- 1/2 nippua persiljaa
- 1/2 nippua basilikaa
- 1-2 valkosipulin kynsi
- 1/2- 1 tl pippuria
- 1 tl suolaa
- pari ripausta currya
- pari ripausta paprikajauhetta
- 200 g voita
- 2-3 tippaa Worcester- kastiketta (minulla ei ollut tätä kastiketta)
- 30 g oliiviöljyä
Valmistus : Pilko paprika ja sipuli ja sekoita ne persiljan kanssa tuorejuustoon. Levitä täyte rieskoille ja kääri tiukoille rullille. Anna maustua tiukalla rullalla kelmussa jääkaapissa yön yli. Leikkaa suupaloiksi. Pestokrustadit ( täyte on 24 kpl, 150g maustamaton tuorejuusto, 1 dl creme fraicea, 5 rkl pestoa, koristeluun pinjansiemeniä)) Poropiiraat ( Taikina: 200g margariinia, 5dl vehnäjauhoja, 1tl leivinjauhetta, 1tl suolaa, 1dl kylmää vettä. Lisäksi: 20 alumiinivuokaa Täyte: 1 purjo, 100g savuporoa, öljyä, 1dl juustoraastetta, 1dl murennettua Aura-juustoa, 2,5dl kolmen juuston kermaa,3 munaa ja rouhittua mustapippuria. Sekoita pehmeään rasvaan kuivat aineet, lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Pidä taikinaa täytteenteon ajan jääkaapissa. Kuumenna tilkka öljyä paistinpannussa. Kuullota purjonpalaset. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään. Pyöritä taikina tangoksi ja jaa 20 osaan. Litistä ja kauli palat pyöreiksi levyiksi.Painele alumiinivuokien pohjalle ja reunoille. Lisää täyte ja paista 175 asteessa n 20 min) Anna vähän jäähtyä ja irrota piiraat vuoista. Valkosuklaa-vadelma-punaherukkajuustokakku
Pohja : 175 g kaurakeksejä, 75 g voita
Murenna keksit ja sulata voi joukkoon. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Painele seos irtopohjavuokaan.
Valkosuklaatäyte: 200 g valkosuklaata,rasia maustamatonta tuorejuustoa, 2 dl vispikermaa, 1/2 tlk (a´250 g) maitorahkaa, 0.5 dl sokeria, 3 liivatelehteä ja 1 rkl vettä
Sulata suklaa, vatkaa kerma, liota liivatelehdet kylmässä vedessä.Liuota liivatelehdet kiehuvaan vesitilkkaan. Sekoita kermavaahto,tuorejuusto,suklaa,rahka,sokeri ja liivateseos.Kaada seos keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin.
Herukkatäyte: 300g punaherukoita,vadelmia, 1 dl sokeria, 2 dl vispikermaa, 1/2 tlk maitorahkaa, 4 liivatelehteä
Keitä punaherukoita ja survo ne siivilän läpi. Käytä vain mehu niistä. Vatkaa kerma ja liota liivatelehdet ensin kylmässä ja sitten kiehuvaan vesitilkkaan. Sekoita kaikki aineet sekaisin ja kaada edellisen kerroksen päälle. Laita kelmu päälle ja anna hyytyä vaikka seuraavaan päivään.
Kakun voisi tehdä ainakin puolitoistakertaisena, jos on iso irtopohjavuoka. Tämä annos on sopiva pienempään vuokaan.
Kuvakakkuun tilasin kuvan Ullan unelmastahttp://www.ullanunelma.fi/product_catalog.php?c=86. Kakun täytteeksi keitin vanilijakiisselin johon vatkasin kermavaahtoa. Lisäksi laitoin väliin vadelmamarmelaadia.
Huh huh, olipa siinän herkku poikineen. Täytyykin napata noita ohjeita talteen, niin olis seuraaviin kemuihin ainakin uudenlaisia tarjottavia. Aina tulee tarjottua niitä samoja :(
VastaaPoistaMinullakin on kyllä tuo broilerisalaatti joka juhlissa... pitäis keksiä jo uutta!
VastaaPoistaOlisin kyllä ehdottomasti olla näissä juhlissa mukana :) tosi ihanat tarjoilut.
VastaaPoistaKiitos Sarppu!
PoistaOhjeistasi on apua hurjasti seuraavissa juhlissa. Varsinkin nuo gluteenittonmat oli "haussa".
VastaaPoistaKerro vielä mitä teit broilerisalaatin rintafileille maustoitko itse.Keitit, paistoit uunisssa vai ?
Piipahdus sivuillasi toi hyvän mielen ja iloa tälle päivälle. Sinnekin iloista loppuviikkoa :)
Paistoin hunajamarinoidut rintafileet pannulla ja haudutin ne kypsiksi. Sitten pilkoin ne pieniksi palasiksi. En laittanut mitään lisämausteita. Kiva, jos ohjeistani on iloa ! Gluteenittomaan juustokakkuun murensin gluteenittomia keksejä, joissa oli jotain pieniä suklaanpalasia. Poropiiraat (kasvis) tein gluteenittomista jauhoista (Semper). Hyvin onnistui.
Poista