Kevyttä lasagnea

IMG_7368 Kannatti taas siivota yöpöydänlaatikkoa, jonne tulee tungettua kaikki lehtileikkeet, kortit, kirjat, ruokaohjeet ym. Löysin Yhteishyvän kesäkurpitsalasagnen ohjeen. Jännittyneenä kokkailin ruokaa... IMG_7359 800g kesäkurpitsaa, ripaus suolaa Jauhelihakastike: 1 prk 400g tomaattimurskaa 400g jauhelihaa 1 sipuli 2 valkosipulinkynttä ripaus suolaa ja mustapippuria Lisäksi: 2 pkt (a´ 124g) mozzarellajuustopalloja 1 dl juustoraastetta Leikkaa kesäkurpitsat pituussuunnassa noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Levitä työlaudalle ja ripottele päälle suolaa. Anna hikoilla 15 min. Pyyhi kuiviksi talouspaperilla. Kaada tomaattimurska valumaan siivilään. (Itse käytin paseerattua tomaattia 2 dl tetra). Paahda jauheliha pannulla, lisää sipulikuutiot. Lisää tomaattimurska. Mausta seos. Viipaloi mozzarellajuustot. Nostele uunivuokaan kerroksittain kesäkurpitsaa, mozzarellajuustoa ja jauhelihaseosta niin, että pinnalle tulee kesäkurpitsaa. Ripottele päälle juustoraastetta. Kypsennä 200 asteisessa uunissa n.40 min. (Itse pidin melkein tunnin uunissa) Suosittelen kokeilemaan! Ennakkoluuloisinkin ihminen ottaa lisää ruokaa ja pysyy hengissä...

Ei kommentteja