Kinkkukiekot

Ohje tuli alunperin tyttöjen koulusta, sillä kotitaloustunnilla oli leivottu kinkkukiekkoja. Olen itse suurentanut määriä ja vähän soveltanut, koska koulun ohjeet ovat tosi pieniä. Aluksi tehdään täyte. Sipuli pilkotaan ja kuullotetaan. Sekaan kaadetaan paseerattua tomaattia 2-3 dl. Kinkkua rasia tai pussi ja mausteeksi 1 tl suolaa, 1tl basilikaa ja 1/2 tl mustapippuria. Seosta keitellään 15 min alhaisella lämmöllä. Jos haluaa paljon täytettä, määriä voi vähän suurentaa, esim. kaksinkertaiseksi.
Taikinaan nypitään 240g margariinia ja 10 dl vehnäjauhoja. 2 1/2 dl maitoa lämmitetään ja siihen murennetaan 1 hiiva ja laitetaan 1 tl suolaa. Neste sekoitetaan jauhoseokseen. Taikinan voi heti kaulia kahdeksi pitkänomaiseksi levyksi. Laitetaan täyte päälle ja rullataan. Rullasta leikataan 1-2 cm palasia ja paistetaan 225 asteessa n.15 min.

4 kommenttia

  1. Onpa herkullisen näköisä! Vasta tulin töistä ja kamala nälkä,muttei meiltä löydy mitään nuin hyvännäköistä:(
    Pitääpä ottaa resepti ja vapailla koittaa tehdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on aika helppoja tehdä, tytöt tekee usein.

      Poista
  2. Täältähän löytyi kiva blogi,nyt lähen tutkailemaan tarkemmin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, jos tykkäät ! Teen tätä blogiani vähän "vasemmalla" kädellä, kun on niin paljon muuta hommaa...

      Poista