Lapasia lapselle...

Nyt olen sitten tehnyt elämäni ensimmäiset lapasetkin. Piti lähteä lauantai aamuna koiran kanssa aamukävelylle vartiotorniin ( vanhempani asuvat kylän keskellä tornitalossa). Äiti oli leiponut leipiä, tehnyt keittoja ja pihvejä. Heille oli tulossa lounasvieraita. Siinä työntouhun ja kahvittelun lomassa äiti opetti minua neulomaan. Siinä hurahti aika mukavasti jutellessa ja kuunnellessa kuorolaulua sekä isän lausuntaa levyltä.
Laitan tähän ohjeen, jonka kirjoitin Kotimaan-reunaan....
Varressa on 12 silmukkaa/puikko. Kun varsi on sopivan pituinen, neulotaan yksi oikea kerros. Sen jälkeen yhdellä puikolla neulotaan 5 silmukkaa, lisätään yksi ja neulotaan yksi ja lisätään yksi silmukka. Sitten yksi kerros oikein. Taas samalla puikolla neulotaan 5 silmukkaa, lisätään yksi ja neulotaan 3 silmukkaa ja lisätään yksi. Taas yksi oikea välikerros. Hommaa jatketaan niin kauan, että kiilassa on 21 silmukkaa. Silmukat poimitaan langalle.
Ja neulotaan lapasta pikkurillin yli. Ja sitten aloitetaan sädekavennus. Eli 4 silmukkaa oikein, 2 yhteen, 4 silmukkaa oikein ja 2 yhteen. Sitten 4 välikerrosta. Sitten 3 silmukkaa ja 2 yhteen, kolme silmukkaa ja kaksi yhteen ja kolme välikerrosta. Ja niin loppuun asti.
 Peukaloa varten poimitaan langalta silmukat ja neulotaan kolmella puikolla. Päätellään ja TSADAAA ! lapanen on valmis !!!

1 kommentti