Kaura- ja kookospikkuleivät

Haluatko tehdä nopeasti pikkuherkkuja ? Vaikka näissä on rasvaa ja sokeria, ei ole ainakaan lisäaineita. Näitä voi syödä siis hyvällä omallatunnolla.... vai voiko ?

                                                   Kauralastut
                                               100 g     margariinia
                                               3 dl       kaurahiutaleita
                                               1           muna
                                               1 1/2 dl sokeria
                                               1 tl       leivinjauhetta
                                               1 rkl     vehnäjauhoja
Sulata margariini ja kaada kaurahiutaleiden päälle. Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi ja lisää jauho-leivinjauheseos. Sekoita kaikki aineet. Pane kekoina pellille ja paista 200 asteessa n. 5-7 min.

                                                 Kookostangot
                                               200g      margariinia
                                               2 dl       sokeria
                                               1           muna
                                               3 1/2 dl vehnäjauhoja
                                               200 g     kookoshiutaleita (tai puolet leseitä)
                                               2 tl        leivinjauhetta
Margariini ja sokeri vaahdotetaan. Muna lisätään, samoin loput aineet. Taikinasta pyöritellään sormenpaksuisia 5 cm pitkiä tankoja. Paistetaan 200 asteessa n. 10-12 min. 

2 kommenttia

  1. Oi joi kauralastuja, äitini leipoi aina ennen niitä! Olin ne jo vallan unohtanut... Pitäsköhän kokeilla joku päivä itsekin?

    VastaaPoista