Mustaherukkainen juustokakku
Pohja : 200 g kaurakeksejä
75 g voita
Täyte: 2 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl rahkaa
1 dl sokeria
1 tl van. sokeria
3 tl sitruunamehua
4 liivatelehteä
Pinnalle : 6 dl mustaherukoita
2 dl mustaherukkamehua
1 dl hyytelösokeria
Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla (pohja + reunat ). Murskaa keksit ja kaada sulatettu rasva joukkoon. Painele vuoan pohjalle. Laita liivatelehdet kylmään veteen viideksi minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää rahka ja juusto ja sokerit. Liuota liivatteet kuumaan sitr.mehuun tai vesitilkkaan. Kaada seokseen. Sekoita ja levitä keksipohjan päälle. Laita jääkaappiin hyytymään. Levitä marjat juustotäytteen päälle. Kiehauta mehu ja lisää siihen hyytelösokeri. Kiehauta uudelleen. Anna jäähtyä 5 min. Lusikoi marjojen päälle.Peitä kakku kelmulla ja anna olla jääkaapissa yön yli.
Juustokakut ovat vaan niin hyviä. NAM. Kyllä noilla mehuilla flunssat selättää. On niissä vaan niin paljon vitamiineja.
VastaaPoistaMöksältä oottelenki herukoita...Sorsia kun ei kuulemma tullu :)
VastaaPoistaPakkohan kakkua on kokeilla- kerrassaan houkutteleva
VastaaPoistaSe on kuule hyvää. Sitä pohjaa voi muutella ja laittaa esim. juustoa enemmän. Tai rahkaa tai kermaa. Keksipohjiakin voi muutella mielensä mukaan. Mut itse tein juuri tuolla ohjeella ja tykkään.
VastaaPoistaSie oot vaan niin ahkera:) Minun esikuva aikaan saamisessa. Täällä on haaveissa saada omenasosetta huomenna aikaiseksi. Jospa taiteilisin teillekin jotain keskiviikoksi!!!
VastaaPoista