Terveisiä anopille!

 

Sain vähän noottia Kotkan suunnasta, että en ole postaillut vähään aikaan. Ei johdu kiireestä tai mistään, millä voisin puolustautua. Aihettakin olisi nyt ollut roppakaupalla. Meillä nimittäin sattui vesivahinko. Nyt pienellä patistuksella tartun toimeen ja kerron meidän kolme viikkoa sitten tapahtuneesta ja tämän hetkisestä tilanteesta.

Tulin tosiaan yhtenä päivänä töistä ja ihmettelin märkää keittiön mattoa. Kysyin tietysti mieheltäni, mitä hän oli kaatanut matolle. Hän kertoi ajatelleensa, että minä olin kaatanut jotakin aamulla. Kuivattiin ja tarkistettiin tilanne ja kaikki näytti hyvältä. Juttu jäi kyllä vähän mietityttämään. Mies lähti asioille ja minä jäin salapoliisi- hommiin. Nopeasti tilanne valkeni, kun painelin lattialankkuja ja välit tihkuivat vettä. Soitin kauhuissani miehelleni "meillä on vesivahinko" ja menin sulkemaan veden koko taloyhtiöstä .

Sinä iltana alkoi pyörät pyörimään. Alan ammattilainen totesi vesivahingon keittiön sokkelissa. Meidän keittiöstä suljettiin vedentulo. Otimme yhteyttä isännöitsijään, vakuutusyhtiöihin, vuokra-asunnon vuokraajaan. Jouduimme tyhjentämään koko keittiön, eteisen ja makuuhuoneen. Asustelimme viikon kaoksen keskellä. Suihkussa kävijällä oli aina tiskivuoro. 

Löydettiin Forenomilta kiva, kalustettu, tilava kaksio. Pääsimme muuttamaan Jyväskylän keskustan tuntumaan. Vaikka tilanne kotona tuntui työläältä ja kurjalta, vahinko sai hopeareunukset. Meille sanottiin, että kuivatukseen ja remppaan menee kuukaudesta kahteen. 

Asennoiduttiin niin, että nyt mennään "lomalle" kaupunkiasuntoon. Vähän ylellistä hotellintuntuista asumista. Otetaan kaikki irti, mitä nyt korona-aikaan pystyy. Kerran käytiin Haraldissa syömässä ennen ravintoloiden sulkua.

Ollaan käyty kahdestaan ja tyttärien kanssa hiihtämässä Jyväsjärven jäällä, Ladunmajalla ja Halssilan hiihtomaan tuntumassa. Minä olen juossut villasukkajuoksua ja tavallista lenkkiä viikonloppuisin. Sauna on lämmennyt joko aamuisin, päivisin tai välillä iltaisin. Pyykkikone laulaa ja nautin täällä kuivausrummusta, kun kotona sellaiseen ei ole oikein tilaa.

Olen neulonut iltaisin villasukkia ja huopatossuja. Parhaillaan odottelen Italiasta villalankatilaustani. Kokeilen omaa ideaani neuloa villasukan tyyliin huopatossuja, joita voisi käyttää ulkona kovillakin pakkasilla. Jos onnistun, saatte nähdä tulevissa postauksissa. Jos yritykseni menee pieleen, se päätyy roskakoriin...

 
Makuuhuone on viihtyisä ja siellä saa makoisat unet.
 
 Keittiöstä tykkään! Olisipa meilläkin saareke kotona, mutta ei ole. Tiskikoneen tyhjennys on kivaa, kun kaikki astiat kuuluu vastapäisiin laatikostoihin. Miten helppoa ja nopeeta. Nyt olen esitellyt meidän väliaikaisen lukaalin ja jatkan touhujani. Minulla on perunamuussi tehtynä rieskoja varten, jotka ajattelin pyöräyttää puolivalmiiksi aamua varten.

                                                    Ihanaa viikonloppua kaikille ihanille!
 


4 kommenttia