Vanha suola janottaa...

Olen seuraillut siskoni blogia https://kukkaetkaali.blogspot.com/ , vaikka en ole ollenkaan innostunut puutarhanhoidosta. Tai ainakin luulin niin... Siskoni kirjoittaa hauskasti kukista kanoihin ja muihin pihapiirin eläimiin. Hänen kuvansa ovat myös upeita, hyvin otettuja ja vaikuttavia. Ehkäpä juurikin niiden vuoksi, minuun on tarttunut puutarhapöpöjä.
Lainasin siskoni luona asuvaa "lapiomiestä", joka sattuu olemaan myös minun veljeni. Sain idean istuttaa pioneja taloyhtiömme sisäpihalle, jossa töröttää vain lipputanko. Kaivoimme kolme kuoppaa ja istutimme nyt syksyllä vain yhden pionin, Rubra plena (kerrottu punainen). Keväällä istutan valkoisen ja vaaleanpunaisen. Haaveilen hakevani omista puskistani suloisia kukkia ja nuppuja maljakkoihini... Toiveet ovat korkealla, sillä nyt sain asiantuntevat neuvot ja avut.
Lauantaina lähdimme saareen yöksi. Paikka on erityisen rakas veljelleni, sillä hän on myös kova kala- lintu- ja luontomies. Päätimme putsata kaikki linnunpöntöt, jotta lintujen on kiva keväällä aloittaa taas sisustushommelit siistiin pesiin. Pesiähän sitten löytyikin puusta jos toisesta. Ekan pöntön jälkeen veljeni pyysi saada itse rueta siivoushommiin.
Puhdistimme myös rännit neulasista. Kiipesin tikkaita ja rupesin hommiin. Ei mennyt aikaakaan, kun kuului kysymys "saisinko minä?" Ja niin minä taas pitelin tikkaita. Minut komennettiin hakemaan vettä järvestä ja rännimies huuhteli paikat puhtaaksi. Mietin, että en kai liikaa teetä hommia, mutta ei minun tarvinnut mihinkään pyydellä. Välillä kiertelimme etsimässä olemattomia kanttarelleja ja katselemassa kompostit ja kaivetut ojat. Paistelimme muurinpohjalettuja, saunoimme ja uimme. Ensi keväänä rakentelemme pihagrilliä, johon tarvitsemme taas lapiomiestä. Varaus on tehty.


4 kommenttia

 1. Pionit on niin upeita, toivotaan että haaveesi omista nupuista/kukista toteutuu! Onpa onni tuollainen apuri. Muurinpohjaletut kuulosti niin herkullisilta..nam:) Mukavaa alkavaa syksyä♥

  VastaaPoista
 2. Toivotaan! Joo, aina iloinen ja hymyssä suin auttavainen veli. Ilman luku- ja kirjoitustaitoa, voi olla kova työmies ja ajatus kirkas. Kiitos, samoin myös sinulle kuulasta ja ihanaa syksyä!

  VastaaPoista
 3. Olipas mukava lukea tämä ja nähdä kuvat. Lapiomies kauluspaidassaan tikkailla :) On varmasti vieläkin onnellinen kun sai olla oikeasti avuksi. Ja kiitos kehuista :)

  VastaaPoista
 4. Ole hyvä, kehut ovat täysin aiheelliset! Mökillä hommat ei edes tunnu hommilta. Kotiin mennessä on ihmeen rauhallinen, levollinen ja rentoutunut olo.

  VastaaPoista