Maritusta

Moni on varmastikin jo marittanut kaappinsa ja tavaransa. Joko aihe kyllästyttää? Minulle tämä on ollut uusi ja innostava aluevaltaus. Luin "oikeaoppisesti" ensin kirjan ja aloitin urakkani. Olen aina ollut kova järjestelemään, mutta näin toimivaa järjestelmää en ole koskaan älynnyt itse keksiä. Kiitos Maria Kondo!
Alkuun laitoin vaatteita kaikenlaisiin koreihin, kenkälaatikoihin ja Ikean rasioihin. Eilen kävin ostamassa Clas Ohlsonilta asianmukaiset korit. Niitä tosin pitää hakea vielä lisää, kun tarve alkaa hahmottumaan. Nyt kaikki on suurinpiirtein kohdillaan. Marittamistani helpottaa paljon se, että minulla on kolmatta viikkoa kirpparipöydät  naapurissa, Anjan puodissa. Olen voinut kassikaupalla kantaa sinne ylimääräistä tavaraa ja vaatetta. Osa menee suoraan roskiin ja osa parvekkeelle odottamaan jatkopaikkaa esim. vaatekeräykseen.
Tästä kaapista poistin kokonaan kaksi vaatetankoa ja viikkasin kaikki vaatteet pystyyn ja koreihin. Aluksi epäilin koko systeemin toimivuutta, mutta tämän muutaman viikon aikana olen huomannut, että homma toimii.  Tähän marittamiseen jää koukkuun. Katselen jatkuvasti kaappeja ja laatikoita, mitä voisin vielä järjestellä ja vähentää. Vähentämistä vielä on, koska en jaksanut jokaikistä vaatetta vielä sovittaa ja miettiä, ilahduttaako tämä vielä minua vai ei.
Meillä ei ole koskaan ollut kauppakassit näin siististi ja helposti otettavissa(niitäkin näyttää olevan vielä aivan turhan paljon). Eikä minun tarvitse enää etsiä ja penkoa yhdestä isosta korista villasukkia, sormikkaita ja pipoja.
Kaikki liinavaatteet ja pyyheliinat löytyvät nykyään sängyn vetolaatikoista.
Lopuksi toteutan yhden lukijani toiveen. Hän toivoi minulta jotakin siivousvinkkiä. Tässä yksi niistä. Säilytän pesuainetta, sienen ja harjan käden ulottuvilla. Tulee viikottain pestyä suikuseinää, laattoja ja lattiaa suihkussa tai saunassa käydessä. Suihkutila pysynyt jo kolmatta vuotta puhtaana ja kalkittomana. 

2 kommenttia

 1. Minä kun jo luulin, että sinulla on kaikki niin järjestyksessä, ettei Marialla ole enää sinulle annettavaa :) Oletkos lukenut Konmarin uusimman kirjan? Esikoiseni hankki sen itselleen, mutta minä en sitä vielä ole lukenut.

  Kiitos siivousvinkistä! Voisin ottaa sen käyttöön kunhan keksin miten saan välineet mahtumaan pesuainepullojen sekaan ;) Wc:ssä minulla on jo vastaava systeemi. Saan pikapestyä altaan ja pytyn viikkosiivousten välillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen luullut, että mulla on tavarat minimissään ja järjestyksessä. Mutta eipäs ole ollut! Vanhin tytär sanoi, että "vois luulla, et sä olisit keksinyt ton systeemin". En todellakaan ole keksinyt koskaan noin pätevää järjestystä. En ole vielä lukenut sitä toista kirjaa. Mielelläni kyllä luen, kun saan sen käsiini.
   Minullakin on WC:ssä sama systeemi ja todella kätevää pesaista milloin sattuu. Monesti pesen vessaa nopeasti ennen töihin kiiruhtamista.

   Poista