Fototapetti- rohkea valinta?

Tyttärien muutettua omiin koteihinsa, meille vapautui makuuhuone ja yksi ylimääräinen huone. Haluaisin huoneesta paikan, jonne saa tulla yöpymään, iltateelle tai viinilasilliselle. Voin itse pukeutua, lukea tai jopa kirjoittaa kirjaa. Huone, jossa viihtyy! Päätin aloittaa tapetoinnista. Vietin tunnin jos toisenkin, tapettikirjoja selaillen. Välillä tuli varma olo milloin mistäkin tapetista, "tämä se on"- tunne. Tuntui, että osaan jo ulkoa Tourutornin tapettivalikoimat. Raahasin painavia kirjoja pino kaupalla kotiin ja fiilistelin. Totuttelin miestänikin jo romanttisiin, vanhanaikaisiin tapetteihin. Kunnes jysähti! Tämä se on! Enää en voinut ajatella mitään muuta. Ja koska tapetit ovat miehelleni "paperin palasia" ja minulle yöunet vievä henki ja elämä- asia, ei liene epäselvää, kuka tapeteista sai päättää.
Levittelin palaset lattialle ja tarkistin, että palaset osuvat kohdilleen ja ovat samaa värisävyä. Jännitti ja pelotti tuleva urakka, sillä ohjeissa luki "fototapettien kiinnittäminen on haasteellista puuhaa, joten ohjeitten noudattaminen on erittäin tärkeää".
Sain veljeltäni lainaksi linjalaserin, josta olikin kovasti apua. Putkiloiden mukana tuli liisterijauheet. Tarvitsin vain vadin, liisteri- ja tapettiharjan.
Lopputulos on melkoisen kohahduttava! Kalustus on vielä vaiheessa, koska huoneessa on tyttäremme parisänky, jonka hän vie remontoituun kotiinsa elokuussa. Suunnittelin tilalle levitettävää vuodesohvaa. Haluaisin "Ruusuhuoneeseen" myös pyöreän pöydän, pari tuolia, lipaston ja joitakin hylly-juttuja. Ajattelin tehdä huoneesta romanttisen, pursuavan hörsyläisen. Yleensä pidän selkeästä, helposti siivottavasta sisustuksesta, mutta täällä saisi olla vaikka enemmänkin pölyjenpyyhkimistä.
Makuuhuoneeseen laitoin neljästä palasesta maalausmaisen fototapetin. Yöpöydät aiotaan uusia jossain vaiheessa, koska minulla ei edes ole yöpöytää. Ehkä miehen nurkkaukseen etsimme myös tyyliin sopivan pöydän, joka sopii hänen "toimistoonsa". Mutta kaikki aikanaan. Nyt sain kaikki rakastamani ruusut pihalta kotiin ruusutarhaan.

5 kommenttia

 1. Oi,oi miten rohkea valinta , mutta aivan mahtava .
  Miten olisi vanha puutuoli yöpöydäksi. Tuoleja kun e ole koskaan liikaa.
  Kivaa kesää sinulle.
  T.Leena H.

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Yöpöydät tarvittais, sillä laatikkoon pitäisi piilottaa käsirasvat ym.

  VastaaPoista
 3. Hei! Mikä on tämä ihana tapetti? Haluan saman!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Anteeksi, kun en ole huomannut kysymystäsi. Nyt en kyllä enää muista,mistä tapettikirjasta tapetin löysin. Muistaakseni jostain FOTO- tapetit... tms.

   Poista