Tähän on tultu...


Jo pienenä tyttönä suurin haaveeni oli mennä naimisiin ja saada olla morsian. Tietysti halusin myös lapsia ja erityisesti kolme tyttöä. Nimetkin minulla oli valmiina. Haaveilin usein äitiydestä ja leikin pikkutyttönä, että olin äiti. Hoidin pienempiä sisaruksia ja kuvittelin, että he olivat minun lapsiani.

Löysin miehen 28 vuotta sitten. Seurustelu oli intensiivistä ja ihanaa aikaa.


Toiveeni toteutui ja saimme kolme tyttöä. Tytöt syntyivät 1993, 1994 ja 1996. Kun lapset olivat ihan pieniä, minulla oli rankkaa. Mutta nautin silti suunnattomasti. Tuntui mukavalta, että tytöt olivat melkein saman ikäisiä, leikkivät ja touhusivat paljon yhdessä. Sain olla kotona lähes kuusi vuotta. Meillä leivottiin, siivottiin, askarreltiin ja leikittiin paljon.Tytöt kasvoivat ja touhut muuttuivat. Kävin töissä ja hoidin ruoka- ja pyykkirumbaa. Tytöt temmelsivät lähimetsässä ja viuhtoivat pitkin pihoja. Meteli oli välillä kova ja meno hurjaa. Tytöt leikkivät paljon roolivaatteilla ja kuvasivat omia videoitaan. Minusta on aina tuntunut, että elämme parasta aikaa. Nytkin, vaikka nuorimmat ovat lähtemässä yhteisestä kodistamme. Vanhin tyttäremme on asunut omillaan jo useamman vuoden. Onneksi kaikki ovat silti lähikaupungissamme.
Tuntuu kivalta, mutta haikealta. Nyt työ on tehty ja on aika ruveta elämään enemmän omaa elämää. Suunnittelen vapautuvia huoneita ja mietin, miten paljon meillä onkaan kohta tilaa. Olen innoissani hankkinut urheiluvaatteita ja alkanut liikkumaan enemmän. Meillä alkaa uusi ja ihmeellinen, ennen kokematon elämänvaihe...

6 kommenttia

 1. Kaikella on aikansa ja minun sydämessäni se oli parasta aikaa kun kaikki lapset olivat vielä kotona <3 Ei tämä kaksistaankaan olo hullumpaa ole ja nyt saa tehdä kaikkea mikä itseä kiinnostaa! Haikeaa varmasti on tuo elämänmuutos <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on. Aikansa kutakin. Toivottavasti ovat saaneet jonkunlaiset eväät matkaan. Ja tässähän me ollaan lähellä.

   Poista
 2. Olen pitänyt teitä aina saman näköisinä, mutta nyt kun katsoo teidän seurusteluaikaista kuvaa, niin olettehan te siitä vähän muuttuneet ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, tunnemmeko sinut? Alina ei sano mitään....

   Poista