Kuppikakut


Meillä on tapana, että neulekerho Kerttuihin viedään emännälle keksipaketti. Minulla ei nyt sattuneesta syystä ollut sitä keksipakettia (oltiin syöty se), niin ajattelin pyöräyttää trendikkäät kuppikakut.


En ole aikaisemmin tehnyt kuppikakkuja, joten ostin anoppilassa käydessämme inspiraatio-kirjan. Siitä hain vähän ideaa ja innostusta.


Muffinsit tein hyväksi koetulla ohjeella, joka on teipattu keittiönkaapin oven sisäpuolelle. Suklaata en sekoittanut taikinaan, vaan laitoin lusikallisen taikinaa muffisivuokaan, suklaanpalasia, taikinaa ja päälle vielä suklaata. Päälle tein kuorrutteen. 175g maustamatonta tuorejuustoa, 115g voita, 350g tomusokeria, 1 rkl siivilöityä mans.hilloa ja pun. elintarvikeväriä. Tuorejuusto ja voi sekoitetaan lastalla. Siihen sekoitetaan tomusokeri (käytin sähkövatkainta). Seos jaetaan kahteen kulhoon. Toiseen laitetaan hillo ja toiseen elintarvikeväri. Seosten annetaan kylmettyä jääkaapissa puoli tuntia. Sen jälkeen kuorrutteita lusikoidaan vuorotellen isoon pursotinpussiin, jossa on tähtitylla. Sitten vaan pursotellaan kuppikakkujen päälle.

Ei kommentteja