Kesäisiä kattauksia

Meille tuli heinäkuun alussa mieheni sukulaisia. Kuusi vierasta saapui Kanadasta ja mieheni sisko sekä äiti. Halusin tarjota vieraille supisuomalaisia karjalanpiirakoita ja munavoita. Tein pikaisen kattauksen takapihallemme. Käytin kattauksessa Kanadasta ostamiani servettejä ja lippua.
Vieraidemme lähtöpäivänä tarjosin lounaan, mandariinibroileria ja riisiä. Tarkoitukseni oli kattaa ulos pitkä pöytä, mutta ilma oli viileä ja sateinen, joten raahasimme ison lisäpöydän olohuoneeseemme. Ilokseni huomasin, kuinka kotiimme saa mahtumaan isonkin joukon. Meitä oli pöydän ääressä neljätoista ruokailijaa. Oli hienoa saada sellainen joukko saman pöydän ympärille !
 Vielä saimme vieraiksemme siskoni perheen Saksasta. Tällä kertaa sain laitettua iltapalasta ulkotiloihin. Meillä kävi tuuri. Kun saimme rauhassa syötyä ja lopettelimme, alkoi sataa. Kesällä ollaan säiden armoilla.
 Rippijuhliin laitoimme katoksen alle viisi pöytää. Paikkoja oli lähes kolmekymmentä. Juhlia edeltävänä yönä solmin kukkaseppeleitä. Koristelin seppeleillä ja hyttyskarkoitekynttilöillä pöydät. Kaikille riitti istuinta takamuksen alle. Juhla oli minun mielestä onnistunut. Vieraita oli runsaasti, vieraat viihtyivät, meillä oli ohjelmaa ja järjestelyt toimivat. Sydämellinen kiitos vielä kaikille !

Ei kommentteja