Vegaanille sapuskaa

Olen taas uuden edessä. Meidän perheessä on yksi täysin vegaani jäsen. Aluksi olen "joutunut" perehtymään minulle täysin vieraaseen ruokakulttuuriin. Mutta nykyään haluan tutustua ja oppia aina vaan enemmän ja enemmän. Tänään innostuin kokeilemaan mustapapupyöryköitä kermakastikkeessa. Aivan ihania! Laitan lopuksi ohjeen vihkosesta Helppoa & herkullista kasvisruokaa.
6 dl keitettyjä mustapapuja (tölkistä tai itse liotettuna ja keitettynä, niin kun itse tein), 1 rkl vehnäjauhoja, 1 pieni sipuli, 3 valkosipulin kynttä, chiliä, paprikajauhetta, tuoretta persiljaa, suolaa ja pippuria
Kastike: 5 dl kaurakermaa, 1 kasvisliemikuutio, valkosipulin kynsi, 1 tl paprikajauhetta, tuoretta persiljaa, ja pippuria. (itse suurustin liemen vehnäjauho-vesiseoksella)
Huuhtele ja valuta nesteet pois mustapavuista. Silppua sipuli, valkosipuli, persilja. Laita ainekset kulhoon ja painele pavut rikki survimella tai haarukalla. Jätä mielellään sattumia taikinaan. Lisää lopuksi mausteet ja jauhot. Tee pyöryköitä. Laita pannulle oliiviöljyä ja kääntele pyöryköitä muutamia minuutteja puolillaan. Kun pyörykät on valmiit, ota ne pois pannulta. Älä huuhtele pannua. Lisää kerma, valkosipuli ja paprikajauhe. Lisää kasvisliemikuutio ja pippuria. Suurusta kastike. Anna hautua hetken. Nostele pyörykät kastikkeeseen ja ripottele persilja pinnalle. Sopii hyvin tarjottavaksi perunamuusin kanssa, joka on tehty soija- tai kaurakermaan.

Ei kommentteja