Leipomustenyö

IMG_9247 Kesän ensimmäinen mansikkakakku on nyt leivottu!
 IMG_9264 Sain tilauksia ylioppilasjuhliin ja yritin parhaani mukaan täyttää toiveita. Halusin tehdä ylioppilaslakin, mutta etukäteen kun tein "kultaisen" koristeen, siitä tuli liian suuri. Katsoin ohjetta Kinuskikissan blogista. Vaikea ottaa kaikki asiat huomioon.. IMG_9257 Tämä suklaakakku on muokattu monista eri ohjeista. Kakku on kuohkea ja suklainen. Laitan ohjeen loppuun. IMG_9250 Kuvakakku on aina sykähdyttävä ja ihastuttava. Usein kuvalla on erityistä merkitystä päivänsankarille ja siksi mieleenpainuva muisto juhlasta. Kuvan olen tilannut Ullanunelmasta. Kuvan laatuun ja syötävyyteen olen ollut heillä tyytyväinen. IMG_9254
Appelsiinijuustokakku
 
                            IMG_9253
 Olin varautunut leipomaan koko yön itsekseni, mutta äitini tarjoutui auttamaan minua. Tietysti ajatteli, että pääsisin nukkumaankin, mutta valvottiin sitten yhdessä koko yö. Keiteltiin välillä kahvia ja naurettiin.
IMG_9266
  Perhe sopeutui hyvin poikkeusoloihin ja käytti kiltisti varajääkaappia, jonne oli survottu kaikki meidän omat ruuat. Iso jääkaappi oli kokonaan leipomoni käytössä. Lisätyötä aiheutti se, että Murpheyn- lain mukaan, meidän astianpesukone oli posahtanut edellisenä päivänä. Onneksi siihen oli sentään hyvä laittaa astioita kuivumaan.
                                                          SUKLAINEN KAKKU
Pohja:
4 munaa
11/2 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta

Tee kakku tavalliseen tapaan. Kakku sopii hyvin vuokaan, jonka halkaisija on 24 cm. Riittää 20 hengelle. Paista 175 asteessa 35 min.

Täyte:
4 liivatelehteä
200g tummaa suklaata
1/2 dl sitruunamehua
2 dl vispikermaa
2 munaa
1/2 dl sokeria
180 g maustamatonta tuorejuustoa

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min. Sulata suklaa varovasti mikrossa. Liota liivatelehdet kuumennettuun sitruunamehuun,
Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset napakaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset sokerin kanssa kevyesti ja sekoita tuorejuusto sekaan. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita keltuais-juustoseokseen sulatettu suklaa ja liivatemehu. Lopuksi kermavaahto ja valkuaisvaahto.

Kuorrutus:
150g Greme fraisea
150g vaaleeta tai tummaa suklaata

Laita ranskankerma kattilaan ja lämmitä. Ripottele suklaanpalaset sekaan ja sulata sekoittaen sileäksi.
Jaa kakku kolmeen osaan. Vuoraa kakkuvuoka muovikelmulla. Laita kansilevy pohjalle. Kostuta kakkua kevyesti appelsiinitäysmehulla (1dl), Levitä puolet täytteestä. Laita keskimmäinen levy ja laita loput täytteestä. Laita pohjalevy päälle ja hyydytä jääkaapissa mielellään yön yli. Kumoa kakku ja levitä suklaakuorrutus pinnalle. Koristeeksi voit leikata suklaasta terävällä veitsellä suikaleita.


4 kommenttia

  1. Jo vain olet uuttera tyttö...Ja vielä näillä helteillä :)

    VastaaPoista
  2. Huh-huh, mikä leipomusurakka! Ei olis onnistunut meikäläiseltä, että hattua nostan sulle. Ja kiitos tuosta suklaakakkuohjeesta, ihan alkoi kuola valua kun sitä luin. Pitää pikapuoliin kokeilla tuota :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ehkä olisi onnistunut minultakaan, ellei äiti olisi tarjoutunut auttamaan. Olisi hukka saattanut periä tämän tytön!

      Poista