Syksyn satoa

Tulipahan kerättyä pari ämpärillistä mustaherukoita. Ehkä vähän liikaakin, mutta nyt ainakin riittää. Keittelin mehua, hilloa ja pakastin pelkkänä marjana. Punaherukoitakin keitin vähän mehuksi. Keittiöön levisi ihana herukkainen tuoksu, josta tulee lapsuus mieleen. Nyt lämmintä mehua sitten syssyn flunssiin....
                                           Mustaherukkainen juustokakku

                                           Pohja : 200 g kaurakeksejä
                                                        75 g  voita
                                           Täyte:     2 dl kuohukermaa
                                                       200 g maustamatonta tuorejuustoa
                                                         2 dl rahkaa
                                                         1 dl sokeria
                                                          1 tl van. sokeria
                                                          3 tl sitruunamehua
                                                             4 liivatelehteä
                                           Pinnalle : 6 dl mustaherukoita
                                                         2 dl mustaherukkamehua
                                                         1 dl hyytelösokeria 
Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla (pohja + reunat ). Murskaa keksit ja kaada sulatettu rasva joukkoon. Painele vuoan pohjalle. Laita liivatelehdet kylmään veteen viideksi minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää rahka ja juusto ja sokerit. Liuota liivatteet kuumaan sitr.mehuun tai vesitilkkaan. Kaada seokseen. Sekoita ja levitä keksipohjan päälle. Laita jääkaappiin hyytymään. Levitä marjat juustotäytteen päälle. Kiehauta mehu ja lisää siihen hyytelösokeri. Kiehauta uudelleen. Anna jäähtyä 5 min. Lusikoi marjojen päälle.Peitä kakku kelmulla ja anna olla jääkaapissa yön yli.  


  1. Juustokakut ovat vaan niin hyviä. NAM. Kyllä noilla mehuilla flunssat selättää. On niissä vaan niin paljon vitamiineja.

    VastaaPoista
  2. Möksältä oottelenki herukoita...Sorsia kun ei kuulemma tullu :)

    VastaaPoista
  3. Pakkohan kakkua on kokeilla- kerrassaan houkutteleva

    VastaaPoista
  4. Se on kuule hyvää. Sitä pohjaa voi muutella ja laittaa esim. juustoa enemmän. Tai rahkaa tai kermaa. Keksipohjiakin voi muutella mielensä mukaan. Mut itse tein juuri tuolla ohjeella ja tykkään.

    VastaaPoista
  5. Sie oot vaan niin ahkera:) Minun esikuva aikaan saamisessa. Täällä on haaveissa saada omenasosetta huomenna aikaiseksi. Jospa taiteilisin teillekin jotain keskiviikoksi!!!

    VastaaPoista