Rippijuhlat

Vietimme sunnuntaina nuorimmaisemme rippijuhlia. Kiitän kaikkia mukana olleita. Oli mukava viettää juhlia omien rakkaitten sukulaisten ja ystävien kesken. 
 Punaherukka-valkosuklaa juustokakku oli menestys ! Harmi, kun se loppui kesken. Laitan tähän nyt lupaamani ohjeen, jotta kaikki saa tehdä sitä lisää kotona. Niin taidan tehdä minäkin...
Pohja : 175 g kaurakeksejä, 75 g voita
Murenna keksit ja sulata voi joukkoon. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Painele seos irtopohjavuokaan.
Valkosuklaatäyte: 200 g valkosuklaata, 2 dl vispikermaa, 1/2 tlk (a´250 g) maitorahkaa, 1 dl sokeria, 3 liivatelehteä ja 1 rkl vettä 
Sulata suklaa, vatkaa kerma, liota liivatelehdet kylmässä vedessä.Liuota liivatelehdet kiehuvaan vesitilkkaan. Sekoita kermavaahto,suklaa,rahka,sokeri ja liivateseos.Kaada seos keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin.
Herukkatäyte: 300g punaherukoita, 1 dl sokeria, 2 dl vispikermaa, 1/2 tlk maitorahkaa, 4 liivatelehteä
Keitä punaherukoita ja survo ne siivilän läpi. Käytä vain mehu niistä. Vatkaa kerma ja liota liivatelehdet ensin kylmässä ja sitten kiehuvaan vesitilkkaan. Sekoita kaikki aineet sekaisin ja kaada edellisen kerroksen päälle. Laita kelmu päälle ja anna hyytyä vaikka seuraavaan päivään.
Tee valkosuklaasta koristeita ( sulata suklaa ja pursota kuvioita). Laita pakasteeseen odottamaan koristelua. Voi koristella myös herukkatertuilla.


 Ja iloiset emännät. Suuret kiitokset Elinan auttaville käsille. Olisin ollut pulassa ilman sinua.

3 kommenttia

  1. Voi että! Ihan vesi herahti kielelle.

    VastaaPoista
  2. Juhlat olivat mukavat ja kakku hyvää!
    Saisiko vielä tuon broilersalaatin ohjeen,
    kiitos. Se oli oikein maistuvaa!

    VastaaPoista