Broilerisalaattia ja maalaisleipää

Nyt on juhlat juhlittu ja leivät leivottu. Tässä komeilee rapeakuorinen maalaisleipä. Laitan tähän ohjeen: 1l haaleaa vettä,50 g hiivaa, 1 1/2 rkl suolaa, ruisjauhoja, hiivaleipä/vehnäjauhoja, kuorittuja auringonkukansiemeniä, hunajaa (puuronloput voi laittaa myös taikinaan)
Limpusta tulee rapeakuorinen, kun taikina on riittävän löysää ja vain kertaalleen kohotettu. Alusta taikina ja kohota 30-40 min. Kumoa taikina pellille ja paista kohottamaton limppu 170 astetta n.1 1/2 tuntia.
Pastabroilerisalaatti
400-500 g broilerinpaloja, 4 dl raakaa tummaa kierremakaroonia, 1/3 osa kurkkua, 1 omena, 2 tomaattia, 1 maustekurkku ja 2 dl herne-maissi-paprika
Kastike : 2 dl kermaviiliä, 1 dl remouladekastiketta, currya jauhettuna
Keitä makaroonit ja huuhdo kylmällä vedellä. Pilko kaikki ainekset ja sekoita. Tee kastike ja sekoita joukkoon. Anna maustua jääkaapissa.
 Eka kertaa tilasin kakkukuvan. Netissä on monta paikkaa, josta voi tilata. Minä tilasin Ullan Unelmista. Kuva tuli päivässä eikä ollut kovin kallis. Laitoin kakun päälle voi-tomusokerikreemin ja kuvan sen päälle vähän ennen tarjoilua. Itse sankari teki viime silauksen (pursotuksen). Kakku maistui hyvältä, myös kuva maistui pehmeältä.

1 kommentti

  1. Kiitos resepteistä!
    Jonakin päivänä teen salaattia ja
    ehkä leipääkin.

    VastaaPoista