Torstai-illan lusikkaleivät

Pikkuleipiä on hauska tehdä, eikä syöminenkään ole hullumpaa. Rupesin tyttäreni toivomuksesta ja avustuksella värkkäämään lusikkaleipiä. Hän oli ihastunut niihin eräissä häissä. Ihmetteli vain, miten niistä tulee sellaisia ihanan pehmeitä. Lupasin, että ne pehmenee rasiassa, muutamassa päivässä... vielä on muutama jäljellä.
Laitan ohjeen tähän. 200 g voita tai margariinia
                               1 1/2 dl sokeria
                               2 tl vanilijasokeria
                               1 tl soodaa (tai leivinjauhetta)
                               4 dl vehnäjauhoja
               väliin : vadelma-, aprikoosi-,appelsiini- tai muuta marmelaadia
Sulata voi kattilassa ja anna aavistuksen ruskistua. Ota liedeltä ja lisää sokeri sekä jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe tai sooda ja vanilijasokeri. Ota taikinasta pikkulusikalla ja painele syvennykseen. Paista 175 asteessa n. 12 min. Täytä pikkuleivät ja koristele haluamallasi tavalla.

2 kommenttia