Porkkanakakku

Sain mahtavan porkkanakakkuohjeen anopiltani ja päätin kokeilla itsekin sitä. Leivokset onnistuivat hyvin. Ohje on erittäin helppo ja nopea.

Pohja :
2 1/2 dl sokeria (voi laittaa puolet fariinisokeria)
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1/2 tl suolaa
3/4 tl kanelia
250 g raastettua porkkanaa
1 dl öljyä
2 kananmunaa

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Sekoita porkkanaraaste ja öljy joukkoon. Vatkaa kananmunat yksitellen sähkövatkaimella taikinaseokseen. Vatkaa keskinopeudella muutama minuutti. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipeltiin ja paista 175 asteessa 40 min. Jäähdytä.

Kuorrutus:

100g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk sitruunarahkaa
1 dl tomusokeria
1 tl van.sokeria

Vatkaa kuorrutuksen aineet keskenään ja sivele seos kakun pinnalle. Anna kakun mielellään mehevöityä jääkaapissa 1-2 vrk ennen tarjoilua. Koristele sitruunamelissalla, pähkinärouheella tai pienillä sokerimassaporkkanoilla. Niitä voit helposti muovailla Tiimarissakin myytävästä sokerimassasta (värjää se oranssiksi).

Lähetä kommentti