Sokeriton ja rasvaton täytekakku

Lenkkipolulla rupesin päässäni pyörittelemään täytekakun ohjetta, joka olisi terveellistä. Kirjoitin googleen sokeriton ja rasvaton täytekakku ja ajattelin saavani valmiin ohjeen tai edes vinkkiä. Löytyi kyllä, mutta kakussa oli käytetty hedelmäsokeria! Päätin tehdä reseptin ihan omasta päästä.
 Pohjasta tuli ihanan kuohkea! Jauhoin koneella neljänviljanhiutaleista jauhoa. Kaurahiutaleista saa tehtyä gluteenittoman version. Tein banaanista ja omenasta soseen. Myös kolmesta pienestä porkkanasta ja kourallisesta manteleita. Rikoin kolme munaa lasiin ja laitoin saman verran omaa tekemääni jauhoa, vähän hiutaleita ja teelusikallisen leivinjauhetta. Vatkasin munat ja teelusikallisen vanilijasokeria. Lisäsin vaahtoon banaani-omena soseen ja jatkoin vatkaamista. Lisäsin porkkana-mantelimurskan ja jauhoseoksen. Paistoin 175 asteessa puoli tuntia.
Halkaisin pohjan, kostutin vähän maidolla ja levitin 2 desiä mansikkasurvosta. Vatkasin puoli purkkia rahkaa, johon lisäsin puolikkaan banaanin ja desin mansikkasurvosta. Levitin rahkaseoksen mansikan päälle.
Banaaniviipaleita päälle. Saisi olla vaikka enemmänkin... Päälle vatkasin desin kuohukermaa. Laitoin puolikkaan purkin rahkaa ja kaksi teelusikallista tomusokeria. Siinä kaikki ainekset. Mansikoita päälle ja helpot pursotukset. Tällä kertaa en tehnyt vegaanista kakkua, mutta toki voi yrittää korvata kananmunat jollain (?) ja käyttää vegaanisia "maitotuotteita". Tässä kakussa munat kuitenkin toivat kuohkeutta ja rahkakerma täytekakun tuntua. Tätä kakkua uskaltaa syödä niin paljon kuin jaksaa. Ja jos haluaa makeutta lisää, voi tarjota kinuskikastiketta kyytipojaksi.


4 kommenttia

  1. Hyvä, Leena, että kehitit sokerittoman herkun! Ohjeelle voi olla meilläkin käyttöä kun tytöt leipovat.

    VastaaPoista
  2. Tuota kyllä kannattaa kokeilla. Yllättävän hyvä, vaikka itse sanonkin :))) Sopii hyvin myös diabeetikolle ja muille sokeria välttäville.

    VastaaPoista
  3. 'Tuumasta toimeen' -sanat sopivat tähän paremmin kuin hyvin. 😊 Jos ei löydy sopivaa, teen haluamani.

    Kuulosti tosi luovalta leipomiselta ja vieläpä terveelliseltä! 🤗

    Pst. Kiitos vinkistä siskosi blogiin!

    VastaaPoista
  4. Ihanan luovaa leipomista! Tällaisia myös oma äitini harrasti jo silloin, kun olin lapsi. Taikinaan lisättiin milloin mitäkin kaapista sattui löytymään. Lopputulos yllätti usein positiivisesti. Itse olen vähän liiankin paljon 'reseptien orja', siksi ei ole tullut harrastettua luovuutta liiemmin..

    Mukavia elokuun hetkiä sinulle!

    VastaaPoista