Lauantaiaamun hetki

Kutsuin muutaman naisen aamukahville ja päätin tehdä testiryhmälle makean ja suolaisen leivonnaisen kevään tulevia juhlia silmälläpitäen. Leivoin nektariinipiirakkaa vanilijakastikkeella. Tarjottavat ovat vegaanisia, juhlittavien toiveiden mukaisesti.
Kokeilin myös vegaanista kasvispiirakkaa. Siemenleipä on myös ehdokkaiden listalla. Siihen olen jäänyt auttamattomasti koukkuun. Leivonnaiset onnistuivat hyvin ja maistuivat myös vierailleni. Laitan loppuun ohjeet, koska minulla on tapana hukata reseptit ja palaan itse aina blogiini uudelleen ja uudelleen etsimään ohjeitani. Helpompaa, kuin penkoa paperilappusia paperikasoista....
Nektariinipiirakka: 1.5 dl sokeria, 2.5 dl vehnäjauhoja, 0.5 dl kaurahiutaleita, 1 tl soodaa, 1dl öljyä, 1.5 dl maustamatonta soijajogurttia, ripaus suolaa
Päälle: 3 nektariinia, 4 rkl mustaherukkamehua, 2 tl sokeria, agavesiirappia
Sekoita ensin kuivat aineet. Lisää öljy ja jogurtti. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan. Kuori nektariinit ja viipaloi kakun päälle. Valuta mehua päälle ja ripottele sokeria. Paista 200 asteessa n. 40 min. Ota kakku uunista ja sivele loput mehut nektariinien päälle. Valuta agavesiirappia päälle. Tarjoa kauravanilijakastikkeen kanssa.

Kasvispiirakka:2.5 dl vehnäjauhoja, 1 tl leivinjauhetta, 100g vegaanista margariinia, 0.5 dl kauramaitoa.
Täyte: pala purjoa, puoli paprikaa, 1 sipuli, parsakaalia, vegaanista juustoraastetta, 2.5 dl kaurakermaa, 1 dl kauramaitoa, 5 rkl soijajauhoa, 1/3 tl rouhittua mustapippuria, 1 tl yrttisekoitusta,1.5 tl paprikajauhetta, 0.5 tl  suolaa.
Sekoita kuivat ainekset. Nypi margariini joukkoon ja lisää maito. Levitä piirakkavuokaan ja jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.
Pilko parsakaali pieniksi paloiksi ja kypsennä hetki. Pilko sipuli, purjo ja paprika ja kuullota pannulla öljyssä. Levitä täyte piirakan päälle ja laita juustoraastetta. Sekoita nesteeseen mausteet ja kaada vuokaan. Paista 200 asteessa n. 35 min.

3 kommenttia

  1. Ihanaa kun nämä on vegaanisia!! Mä tuota ekaa kuvaa katsoessani mietin, siis ennen kuin luin tekstisi, että "nii-in, olispas kivaa syödä tuollastakin, mutta teeppäs moinen vegaanisena..." Hihii, yllätyinkin iloisesti!! Täytyy näitä ohjeitasi kokeilla kyllä! Muutenkin on erittäin kivaa, kun joku vinkkaa vegaanisia ohjeita. Joten kiitos näistä sinulle!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi! Ilahdun aina, kun huomaan, että joku on viitsinyt kommentoida. Olen "joutunut" sukeltamaan vegaaniseen maailmaan ja mielelläni nykyään teen ja kokeilen. Ja tykkään. Esim. vegaaniset nugetit pakastealtaasta, ovat parempia kuin perinteiset. Niitä en enää meidän huusholliin osta.

    VastaaPoista
  3. Meilläkin on keväällä mahdollisesti juhlat. Pitäisikin alkaa tekemään koe-eriä.Vegaani on minulle vielä uusi alue.
    Meillä läheisissä on maidottomia ja gluteenittomia, joten järkevää on ainakin ne yhdistää, mutta monia voisi tehdä kaikille passeliksi. Esimä täytekakku pohjat gluteenittomasti ja kerma maidoton. Maistuu kaikille, eikä tarvitse huolehtia ja säätää koko ajan!
    Mulla

    VastaaPoista