Ruispastavuoka

Perjantaina kuuntelin Novaa ja nappasin Vappu Pimiän ruokaohjeen. Mukailin ohjetta vähän oman maun mukaiseksi. Helppo ruoka ja hautuu mukavasti uunissa vaikka pienen hiihtolenkin aikana.


¾ pussillinen ruispastaa
250 g kinkkusuikaleita
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
öljyä
1 tlk tomaattimurskaa (chili)
1 juustokermaa
suolaa, mustapippuria
paprikamaustetta, oreganoa
2 dl juustoraastetta
keitinlientä
 
Keitä ruispasta reilussa, suolalla maustetussa vedessä VAIN  3min.
Kuullota pilkottu sipuli ja valkosipuli. Lisää tomaattimurska, kinkkusuikaleet, mausteet ja kerma. Heitä valutettu pasta sekaan. Lisää keitinlientä niin paljon, että tuntuu sopivalta. Itse laitoin ehkä pari desiä.  Pasta turpoaa vielä uunissa. Paista vuokaa 150 asteessa n. 40 min, lisää juustoraaste ja paista vielä 5- 10 min. Tarjoa salaatin kanssa.
 
         
                                
 
 
 
  1. Kuullostaapa muhevalta...Vois soijarouheella tai tonnikalalla kokkeilla :)

    VastaaPoista
  2. On ihana vuoka. Voi tehdä vaikka kasviksilla. Alkuperäisessä ohjeessa oli myös herkkusieniä.

    VastaaPoista