Syntymäpäivätarjoilut

IMG_9644 Keväiset juhlat ovat tulossa ja moni miettii, mitä tarjoaisin vierailleni. Tässä olisi hyväksihavaittu  setti. Anteeksi nolo valokuvaus muoviastioissa, mutta en ehtinyt/jaksanut enää panostaa kuvaukseen vientihetkellä. Tein tarjottavat kolmellekymmenelle hengelle. Savuporopiirakoita tein 30 kpl ( 4 gluteenitonta kasvispiirasta), Pestokrustadeja täytin 60 kpl, Kinkkurullia 66 kpl, 3kpl Parmesaanileipää, annos yrttilevitettä, 2x 15 hlö Kuvatäytekakkua (toinen oli gluteeniton, tehty perunajauhoilla), 1 Juustokakku ( pieni gluteeniton kakku gluteenittomilla kekseillä), Pähkinäinen vihersalaatti ja Pastabroilerisalaatti (salaatti oli tehty gluteenittomalla pastalla).Kaikki onnistui hyvin ja näyttikin niin herkulliselta, että nuorin tyttäreni ehdotti, että tekisin joskus kotiin kaikki samat jutut. Ja sitten herkuteltaisiin! Ei hullumpi idea...pitänee joskus toteuttaa. IMG_9641 Pähkinäinen vihersalaatti ( kurkkua, kirsikkatomaattia, friseesalaattia, viinirypäleitä, jääsalaatti, kartanon salaattiruukku, villirucola, herneenverso ja salaattisekoitus pähkinöitä ja siemeniä) Pähkinäsekoitus oli tarjolla erikseen kupissa.IMG_9640 Pastabroilerisalaatti (1 kg broilerinrintafilettä, 8dl tummaa kierremakaroonia,  kurkku, 2 omenaa, 4 tomaattia, 2 maustekurkkua, 4 dl herne-maissi-paprika  Kastike: 6 dl kermaviiliä, 3 dl remouladekastiketta, 2 tl currya) Tee salaatti edellisenä päivänä ja anna maustua jääkaapissa.IMG_9639 Parmesaanileipä ja yrttilevite (vettä 7dl, 1 hiiva, 2 tl suolaa, vehnäjauhoja, 3 dl raastettua parmesaania Anna taikina kohota 60 min. Muotoile kolme leipää, kohota 20 min. Paista 225 asteessa 25-30 min) Yrttivoi (ohje napattu siskoni blogista, http://taikakattila.blogspot.fi/search/label/Levitteet
  • 1/2 nippua persiljaa
  • 1/2 nippua basilikaa
  • 1-2 valkosipulin kynsi
  • 1/2- 1 tl pippuria
  • 1 tl suolaa
  • pari ripausta currya
  • pari ripausta paprikajauhetta
  • 200 g voita
  • 2-3 tippaa Worcester- kastiketta (minulla ei ollut tätä kastiketta)
  • 30 g oliiviöljyä
IMG_9638 Kinkkukiekot: 10 kpl ohuita rieskoja, 500g kinkkurouhetta, 2 keltaista paprikaa, 1 sipuli, 0.5 dl persiljaa ja 2-3 rasiaa paprika-sipulituorejuustoa.
Valmistus : Pilko paprika ja sipuli ja sekoita ne persiljan kanssa tuorejuustoon. Levitä täyte rieskoille ja kääri tiukoille rullille. Anna maustua tiukalla rullalla kelmussa  jääkaapissa yön yli. Leikkaa  suupaloiksi.IMG_9636 Pestokrustadit  ( täyte on 24 kpl, 150g maustamaton tuorejuusto, 1 dl creme fraicea, 5 rkl pestoa, koristeluun pinjansiemeniä)) IMG_9635 Poropiiraat ( Taikina: 200g margariinia, 5dl vehnäjauhoja, 1tl leivinjauhetta, 1tl suolaa, 1dl kylmää vettä. Lisäksi: 20 alumiinivuokaa Täyte: 1 purjo, 100g savuporoa, öljyä, 1dl juustoraastetta, 1dl murennettua Aura-juustoa, 2,5dl kolmen juuston kermaa,3 munaa ja rouhittua mustapippuria. Sekoita pehmeään rasvaan kuivat aineet, lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Pidä taikinaa täytteenteon ajan jääkaapissa. Kuumenna tilkka öljyä paistinpannussa. Kuullota purjonpalaset. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään. Pyöritä taikina tangoksi ja jaa 20 osaan. Litistä ja kauli palat pyöreiksi levyiksi.Painele alumiinivuokien pohjalle ja reunoille. Lisää täyte ja paista 175 asteessa n 20 min) Anna vähän jäähtyä ja irrota piiraat vuoista. IMG_9637 Valkosuklaa-vadelma-punaherukkajuustokakku 
 Pohja : 175 g kaurakeksejä, 75 g voita
Murenna keksit ja sulata voi joukkoon. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Painele seos irtopohjavuokaan.
Valkosuklaatäyte: 200 g valkosuklaata,rasia maustamatonta tuorejuustoa, 2 dl vispikermaa, 1/2 tlk (a´250 g) maitorahkaa, 0.5 dl sokeria, 3 liivatelehteä ja 1 rkl vettä 
Sulata suklaa, vatkaa kerma, liota liivatelehdet kylmässä vedessä.Liuota liivatelehdet kiehuvaan vesitilkkaan. Sekoita kermavaahto,tuorejuusto,suklaa,rahka,sokeri ja liivateseos.Kaada seos keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin.
Herukkatäyte: 300g punaherukoita,vadelmia, 1 dl sokeria, 2 dl vispikermaa, 1/2 tlk maitorahkaa, 4 liivatelehteä
Keitä punaherukoita ja survo ne siivilän läpi. Käytä vain mehu niistä. Vatkaa kerma ja liota liivatelehdet ensin kylmässä ja sitten kiehuvaan vesitilkkaan. Sekoita kaikki aineet sekaisin ja kaada edellisen kerroksen päälle. Laita kelmu päälle ja anna hyytyä vaikka seuraavaan päivään.

 Kakun voisi tehdä ainakin puolitoistakertaisena, jos on iso irtopohjavuoka. Tämä annos on sopiva pienempään vuokaan.

IMG_9642 Kuvakakkuun tilasin kuvan Ullan unelmastahttp://www.ullanunelma.fi/product_catalog.php?c=86. Kakun täytteeksi keitin vanilijakiisselin johon vatkasin kermavaahtoa. Lisäksi laitoin väliin vadelmamarmelaadia.
  1. Huh huh, olipa siinän herkku poikineen. Täytyykin napata noita ohjeita talteen, niin olis seuraaviin kemuihin ainakin uudenlaisia tarjottavia. Aina tulee tarjottua niitä samoja :(

    VastaaPoista
  2. Minullakin on kyllä tuo broilerisalaatti joka juhlissa... pitäis keksiä jo uutta!

    VastaaPoista
  3. Olisin kyllä ehdottomasti olla näissä juhlissa mukana :) tosi ihanat tarjoilut.

    VastaaPoista
  4. Ohjeistasi on apua hurjasti seuraavissa juhlissa. Varsinkin nuo gluteenittonmat oli "haussa".
    Kerro vielä mitä teit broilerisalaatin rintafileille maustoitko itse.Keitit, paistoit uunisssa vai ?
    Piipahdus sivuillasi toi hyvän mielen ja iloa tälle päivälle. Sinnekin iloista loppuviikkoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paistoin hunajamarinoidut rintafileet pannulla ja haudutin ne kypsiksi. Sitten pilkoin ne pieniksi palasiksi. En laittanut mitään lisämausteita. Kiva, jos ohjeistani on iloa ! Gluteenittomaan juustokakkuun murensin gluteenittomia keksejä, joissa oli jotain pieniä suklaanpalasia. Poropiiraat (kasvis) tein gluteenittomista jauhoista (Semper). Hyvin onnistui.

      Poista