Lapsuuden herkkua

Vaikka nyt melkein joka toinen karppaa tai keventää, tohdin esitellä makeita herkkujani. Yhteishyvässä oli ihana vadelmavispipuuron ohje, niin päätin kokeilla sitä. Nesteenä käytin mansikkamehua ja kyllä tuli hyvvää ! Meillä kotona tehtiin ennen vanhaan usein puolukkapuuroa. Välillä vispattiin ja joskus syötiin sellaisenaan. Äiti keitti monesti ruispuolukkapuuroa. Oma perheeni ei ole innostunut vispipuuroistani. Olen keitellyt mustikoista, aprikooseista ja omenastakin. Ja syönyt ihan issekseen....

                                1 l vadelma- tai sekamehua
                                      1 1/2 dl mannasuurimoita
                                      200 g vadelmia
                                      1/2 dl sokeria
Kiehauta mehu kattilassa. Vatkaa joukkoon mannasuurimot. Keitä puuro kypsäksi keskilämmöllä n. 10 min, välillä sekoittaen. Lisää puuroon vadelmat ja sokeri. Tarkista maku ja lisää sokeria tarvittaessa. Anna puuron jäähtyä ja vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella. Kotimaisia vadelmia ei tarvitse keittää.


  1. Odotan uusia puolukoita, että saan keittää
    vispipuuroa!
    Tytöt ovat nimenneet sen prinsessapuuroksi;)

    Vadelmista en ole koskaan keittänyt,
    mutta joskus vielä kokeilen.

    Kaunis kuva!

    VastaaPoista