Älä täytä elämää vuosilla vaan täytä vuodet elämällä!

IMG_9925
Sain siskoltani yllätyskutsun syntymäpäiväbrunssille Frankfurtiin. Luin kutsun miehelleni ja naurahdin, et "en nyt yhtäkkiä pysty enkä osaa lähteä brunssille Saksaan. Puutarhakalusteetkin pitäisi ostaa..." Toinen sisko soitti illalla ja kertoi, että hän on ottanut selvää lennot, hotellit, junat, bussit  "Lähden, jos sinäkin lähdet..." Olihan minun pakko ylittää itseni ja tarttua tilaisuuteen. IMG_8769 Lensimme Saksaan perjantai-iltana. Yövyimme siskomme luona. Aamulla sain rakkaalta siskoltani syntymäpäivälahjaksi (meillä on syntymäpäivät lähekkäin) thai-hieronnan, josta olin todella iloinen. IMG_8783 Kokoonnuimme La Maison du Pain kahvilaan ja nautimme iloisesta seurasta ja talonantimista.

IMG_8789

 Suuret kiitokset päivänsankarille ! Pieni pyörähdys vierailulla piristi ja oli tervetullutta vaihtelua minun kovasti työntäyteiseen arkeeni. Tarvitsen välillä ravistelua ja pientä pakottamista, että osaan hellittää. Nytkin olen odottanut aikaa istahtaa tähän koneelle ja nipistin ajan itselleni, kun muut katsovat elokuvaa. Pidän omaa harrastustani nyt ykkösenä ja huomenna paistellaan taas munkkeja. Hauskaa Vappua kaikille ja Onnea Rakkaalle 20-vuotiaalle tyttärelle!

Sortinsakki

IMG_0249  
 Kun perheen perustaa, ei välttämättä tule ajatelleeksi, että saa perustaa myös eläintarhan. Meidän vanhin karvakorva Timpe, täytti juuri yhdeksän vuotta. Tyttären puput muuttivat maalaistaloon Hartolaan. Paikka on täydellinen pupusille, sillä ne saivat oman huoneen jossa on tilaa temmeltää. Myös perhe vaikutti mukavalta, eikä ollenkaan hassumpi juttu, että emäntä on eläintenhoitaja koulutukseltaan. Potretissa uusin tulokas on Puppe, joka asuu tyttären kanssa kaupungissa. Porukka olisi ollut täydellinen, jos Chandler- hamsteri olisi ollut vielä elossa. Hän nukkui pois muutama kuukausi sitten. Vaikka eläinten hoitaminen on sitovaa ja työlästä, niin on ne ihania kuitenkin ainakin kuvissa...

Ruusutarhaa odotellessa...

IMG_8693 Paras ostokseni ikinä, on tämä Saksasta heräteostoksena tuotu ruusuköynnökseni. Ihastuin siihen jo kaupassa ja ihastukseni syvenee vain vuosi vuodelta. Keksin köynnökselleni aina uusia käyttötarkoituksia. Eilen kieputin ruusut kynttelikköön koristevalojen seuraksi. Hökötys on aika hempeä, mutta sopii nyt meidän kesäisempään sisustukseen. IMG_9145 Köynnös koristelee joskus puutarhassa pöytää tai katosta... äiti2  Kerran somistin ystävän ristiäispöytää. Piilotin tyllin ja köynnöksen uumeniin led-kynttiläketjun. IMG_8859 Tavallisin paikka köynnökselle on ollut verhon rullan päällä. Pääsiäisen aikaan vaihdoin keittiöön kuitenkin uudet verhot. keittiö1

Aurinkoisia kevätretkiä

IMG_9744 Tehtiin hieno retki hiihtäen Susisaareen. Porukka koostui veljieni perheistä vaimoineen ja lapsineen. Suvun nuorimmat olivat lähdössä myös matkaan, puolivuotiaat kaksoset. IMG_9746 Ihmettelin näitä nuoria, reippaita vanhempia, jotka hiihtivät valjaat lantiolla ja vetivät pulkkia ja ahkioita perässään. Aurinko paistoi, pakkanen nipisteli varpaita ja sormenpäitä... IMG_9769 Niitä sitten sulateltiin laavulla ja paisteltiin makkaraa. Veljeni keitti pastaa kaikille, ettekä usko miten hyvältä maistui! Reissu oli aivan mahtavan ihana. IMG_9837 Hiihtoretkestä innostuneena ja voimaantuneena pyysin veljeni lapset meille hoitoon seuraavana viikonloppuna ja annoin vanhemmille pienen hengähdystauon.